DTH rapport: ADO Den Haag uit

Een irritante, enigszins onverdiende nederlaag. 0-0 was nog wel te pruimen geweest. Nu blijft toch vooral hangen dat NEC aardig begon maar 0-0 ondanks het voordeel ook wel ok vond. Dat het dan 0-1 wordt, is zuur. Hoe de goal viel (slap en ongeconcentreerd verdedigen), het gaf aan hoe NEC zich ongeïnteresseerd naar het eindsignaal begaf. Laat het een wake-up-call zijn: als je beter bent, speel er dan naar!

Brad Jones 5,5 Had weinig te doen. Als er wat aan de hand was, kwam dat door zijn eigen verdedigers.
Todd Kane 5 Aardige wedstrijd, maar door zijn fout in de laatste minuut verloor NEC.
Rens van Eijden 5,5 Gaf Havenaar weinig ruimte, maar echt in de pocket had hij de Japanner (ahum) niet. Zijn hilarische timing op een diepe bal in de laatste minuut leidde uiteindelijk tot de aanval waaruit de 0-1 kwam. Pakte geel waardoor hij er volgende week (de derby!) niet bij is…
Dario Dumic 6 Sober.
Lucas Woudenberg 5,5 Flegmatiek. Leek er niet echt zin in te hebben.
Navarone Foor 6 Bracht de broodnodige creativiteit en balvastheid. Hoe kan hij meer de bal krijgen zonder dat hij zelf meer moet lopen?
Gregor Breinburg 7 Drijvende kracht. Een hele complete speler. Heeft godzijdank contract verlengd.
Marcel Appiah 6 Ook al sober.
Anthony Limbombe 6,5 Het missen van kansen begint NEC op te breken. Had de score moeten openen (en überhaupt in dit seizoen een doelpuntje of 5 meer mogen scoren). Was desondanks vandaag wederom de meest dreigende NEC-er.
Joey Sleegers 5,5 Begint zelfvertrouwen te krijgen, dat is mooi.
Jay-roy Grot 5,5 Grot is geen Santos, maar dat is wat oneerlijk. Deed goed mee in het eerste kwartier. De minuten daarna waren minder verheffend. Dat lag niet aan hem, want ook vervanger Ritzmaier kon weinig uitrichten.
Ernest Faber 4,5 Spelen voor de winst doen we blijkbaar alleen in thuiswedstrijden. Als de 0 houden dan toch het ultieme doel is, en je haalt dat niet, dan heb je een garantie op een zware onvoldoende.

Tweede puntje is Roman: dat is inmiddels de meest mysterieuze aankoop van het decennium. Een talentvolle Roemeens international (toch?) is in de krochten van de Goffert succesvol getransformeerd tot een anoniem, afgeschreven en radeloos spelertje.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.