DTH rapport: De Graafschap uit

Het gelijkspel tegen De Graafschap en het feit dat we na 22 wedstrijden op een mooie 5e plek staan, werd overschaduwd door het feit dat de speler, die tot deze wedstrijd in zijn eentje verantwoordelijk is voor 50% (!) van alle goals van NEC, op de reservebank moest plaatsnemen om zo een andere speler, die geen aflopend contract heeft, een kans te geven. In de bestuurskamer worden ze blijkbaar een beetje zenuwachtig: topscoorder op de bank, andere tactiek? Het gaat blijkbaar te goed. Daarom een gelijkspelletje. Zullen we tegen PSV weer normaal doen?

Brad Jones 6 Kon niks aan de achterstand doen en hield NEC in de race voor een gelijkmaker (of meer).
Marcel Appiah 5 Wederom wat onzeker en wat slapjes.
Todd Kane 6 Zorgt voor energie aan die rechterkant.
Wojciech Golla 6 Gevaarlijk bij aanvallende spelhervattingen. Had het aardig onder controle.
Dario Dumic 6 Liet af en toe wel wat gaatjes vallen.
Lucas Woudenberg 5 Als extra man op het middenveld moest hij het verschil maken, maar het tactische voordeel merkten wij niet op.
Janio Bikel 5 In balbezit dramatisch. Als balveroveraar nog steeds van waarde.
Gregor Breinburg 6,5 De enige verbinder van verdediging naar aanval en andersom. Heeft in die rol assistentie nodig.
Mihai Roman 6 Moest er nog even inkomen. De YouTube-versie van Mihai Roman zagen we in ieder geval niet op de Vijverberg.
Navarone Foor 6 Helaas niet zo veel gezien. Toch een assist.
Mohammed Rayhi Ontpopt zich van de Kenny van Hummel van NEC tot de Johnny Hoogerland van NEC. Heeft misschien niet het eredivisie-niveau (maar hij is nog jong) maar zijn mentaliteit is niveau Champions League.
Christian Santos 6,5 Viel na rust in en met hem kwam er meer structuur en dreiging in het aanvalsspel. Slachtoffer van een belachelijke beslissing van de club. Met hem hebben we meer kans op misschien wel Europees voetbal. Als we dat echt halen, kunnen spelers – ook al zijn het maar 2 wedstrijden – vele malen meer leren dan het zoveelste seizoen competitie.
Anthony Limbombe 6,5 Had gewoon brute pech in de afronding. Indraaiende bal vanaf de rand van de 16 op de paal en ook een gevaarlijke schot laag door de 16 heen gingen er wonderwel niet in. Zal weer slecht slapen.
Ernest Faber 5,5 Het team was niet rijp genoeg om de tactische “meesterzet” goed uit te voeren. Kon het tactisch ook niet goed omzetten toen we de hele tweede helft met een man meer speelden. Zal zich deze wedstrijd vooral machteloos gevoeld hebben. Heeft inmiddels laten weten dat hij het Santos-statement van het bestuur aan zijn laars lapt. Dat vinden we dan weer wel goed.
Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.