Update: NEC heeft nieuwe trainer gevonden!

Gisteren heeft NEC Ernest Faber als nieuwe trainer van NEC gepresenteerd.

Brood en Faber hebben daarmee in feite van functie gewisseld. Been was de eerste kandidaat, maar de financiën bleken een obstakel. Blijkbaar was de eis van Been NEC veel te gortig, want er is gezien het snelle handelen van de club is er niet gekozen voor een tweede onderhandelingsronde. Faber was met Been na het vertrek van Brood direct in beeld (samen met nog 6 andere trainers stonden zij op een shortlist) maar toch kwam de keuze voor Faber onverwacht vroeg.

Met Faber kiest NEC voor een jonge, redelijk onervaren trainer. Zijn ervaring als hoofdtrainer is beperkt tot enkele wedstrijden van PSV (vanwege ziekte van hoofdtrainer Cocu) en twee seizoenen FC Eindhoven. Als assistent kent Faber een aanmerkelijk aansprekender CV: met PSV en het Nederlands Elftal heeft hij jarenlange ervaring op het hoogste niveau.

Faber ziet NEC als kans om zich als hoofdtrainer te ontwikkelen. Misschien ongewild, geeft hij daarmee aan dat NEC met de keuze voor hem eigenlijk een gok neemt. Vanuit het perspectief van NEC is dit natuurlijk een goed gecalculeerde gok. Ja, hij moet zich nog bewijzen, maar tegelijk mag van Faber verwacht worden hoe hij een team (beter) kan laten voetballen. Al met al wat onzekere tijden, maar het maakt ons erg nieuwsgierig!

Welkom Ernest!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.