DTH rapport: Twente uit

NEC staat na het verlies tegen Twente nog steeds knap op de 7e plek. Maar het meest sexy team van de league had in Enschede een uur lang flinke hoofdpijn door een tactisch keurslijf dat niet paste bij de flow van de afgelopen maand. Toen NEC eenmaal móest voetballen, lukte dat gelijk. Toen was NEC “ineens” heer en meester. Helaas bleef de gelijkmaker uit. De les is duidelijk en het DTH rapport ook.

Benjamin Kirsten 6 Aardig debuut. Hield NEC in de race voor de gelijkmaker met een wereldredding, maar had weinig ballen klemvast.
Rens van Eijden 7,5 Was de leider van NEC.
Wojciech Golla 7 Het gaat opvallen: NEC krijgt veel doelpunten tegen uit een hoekschop. Deze keer stond Golla verkeerd. Maar verder een solide wedstrijd.
Lucas Woudenberg 6 Wisselde geode momenten af met slechte. Mag verdedigend nog een stapje extra zetten.
Todd Kane 6 Had een moeilijke wedstrijd en kon door het tactisch concept zijn kracht niet goed benutten.
Gregor Breinburg 6,5 Deed zijn best, maar Ziyech was toch een maatje te groot.
Janio Bikel 7 Had het ook al moeilijk met Ziyech maar bikkelde en maakte er toch het beste van.
Navarone Foor 6,5 Werd wakker na de 1-0 van Twente. In dat ene half uur liet hij mooie dingen zien en was hij zeer dreigend.
Marcel Ritzmaier 5,5 Kon helaas de opgaande lijn van de laatste wedstrijden niet doorzetten. Integendeel. Worstelde en ging ten onder.
Sam Lundholm
Christian Santos 6 Vond deze wedstrijd de positie “verdedigende spits” uit, hij stond vaak tegen de middenvelders aan in plaats van tegen de verdediging. Was daardoor minder scherp voor de goal.
Mohamed Rayhi
Anthony Limbombe 6 Niet gezien voor de 1-0, maar erna een plaag voor Twente. Zijn creativiteit leidde tot veel gevaarlijke momenten. Helaas ontbrak steeds net een beetje zuiverheid of geluk.
Ernest Faber 4,5 Wat *was* NEC sexy. En dan deze wedstrijd met zoveel angst spelen, onbegrijpelijk. Een uur lang met de kont tegen het eigen doel. Toen NEC eenmaal achter kwam, werd de succesvolle tactiek van de laatste wedstrijden van stal gehaald en prompt ging het lopen. Waarmee Faber zijn eigen ongelijk bewees.

 

 

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.