DTH rapport: de eerste seizoenshelft (deel 1 van 3)

De Trouwe Honden presenteren morgen en overmorgen een reeks aan statistieken op basis van de eerste seizoenhelft. Dankzij de 17 DTH-rapporten hebben we de beschikking over een ware databank. Uit de wirwar van cijfers willen we graag de opvallendste conclusies met jullie delen. Vandaag alvast een tipje van de sluier.

NEC heeft 17 wedstrijden gespeeld. DTH heeft 190 spelers een rapportcijfer gegeven. Alleen spelers die 45 minuten of meer hebben gespeeld, kregen een cijfer.

Het gemiddelde van al deze cijfers was een kleine 6,5.

Gezien de keurige 6e plek op de helft van de competitie vonden we dat wat streng, maar ja, statistieken liegen nooit.

Te kritisch of te lief?
Waren we dan echt zo streng? Dat viel mee: we hebben 21x een onvoldoende (5 of lager) gegeven. Dat is een ruime 11%.

Opvallend is dat 8 van deze onvoldoendes (ruim 38%) in de drie wedstrijden na de seizoensopening vielen en allemaal (!) bestemd waren voor aanvallers. NEC kende inderdaad een stroeve start met 2 doelpunten in 4 wedstrijden (wel 6 wedstrijdpunten). Verder is één specifieke wedstrijd verantwoordelijk voor een ander groot deel van de onvoldoendes (6 stuks, bijna 29%), dat was Cambuur uit.

We waren dus niet streng, maar ook niet himmelhoch jauchzend. Ondanks dat wij DTH zijn, hebben we niet heel veel hoge cijfers (8 of hoger) gegeven: dat gebeurde precies 18x. Dat is bijna 9,5%.

En zo zien we dus (tot onze verrassing) dat het nuilen net iets meer in onze aard ligt dan onvoorwaardelijke clubliefde. En hier hebben we gelijk een goed voornemen voor 2016 te pakken. Zo zie je maar weer waar een artikeltje als dit toe kan leiden.

Wordt vervolgd
Morgen gaan we dieper in op de wedstrijden. Overmorgen nemen we de spelers onder de loep.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.