DTH rapport: AZ uit

NEC is terug! Na het dipje tegen Twente speelde NEC “als vanouds” in Alkmaar. Ook Ali (Jahanbaksh) zag NEC slim en frivool spelen, terwijl NEC eigenlijk niet eens zo heel veel de bal had. De keren dat NEC wél de bal had, sneed het als een warm mes door de Alkmaarse gatenkaas. Uiteindelijk met 4-2 gewonnen en een 6e plek in de league. Dat is erg fijn en boven verwachting goed. Het rapport staat daarom weer vol met complimenten.

Benjamin Kirsten 7 Keepte heel aardig in de mist. Had een cruciale redding toen NEC nog maar 1 doelpunt voor stond. Was minder in vorm bij de 2e goal van AZ.
Rens van Eijden 6,5 Dekte door en liet zich daardoor regelmatig uit positie spelen. Zo ontstonden er nogal wat gaten achter hem. Omdat hij ook nog wat van die duels verloor, bleef AZ gevaarlijk. Desondanks een redelijke wedstrijd.
Wojciech Golla 7 Had het druk, maar bleef overeind.
Lucas Woudenberg 7,5 Fijne goal na rust van Mister Perseverance. Zijn 3-1 gaf nog meer vertrouwen aan het team.
Todd Kane 6,5 Gaf teveel ruimte aan zijn tegenstander bij de 1e goal van AZ. Aanvallend niet eens zo heel veel gezien. Deed het verdedigend naar behoren.
Gregor Breinburg 8 Verenigt in alles de beste eigenschappen van Bikel en Ritzmaier.
Janio Bikel 7 De Job Cohen van NEC: hij houdt de boel bij elkaar. Speelt pas een paar maandjes voor NEC, maar komt nu al overduidelijk in aanmerking voor contractverlenging.
Navarone Foor 7 Het leek alsof hij vrije trappen aan het uitlokken was: net zo lang om de 16 heen pingelen totdat hij een tikkie voelde, dan gaan liggen. In de mist was dat niet eens zo’n gekke gedachte met Ritzmaier en Limbombe als prima vrije-trap-specialisten op de achterhand.
Marcel Ritzmaier 8 Met twee assists erg belangrijk. De assist op Santos was bijzonder stijlvol. Genoot van zijn vrije rol op het middenveld.
Christian Santos 8 Maakte weer een mooie goal: volleerde vallend tegendraads de bal in de hoek van het doel. Knap hoor.
Anthony Limbombe 8,5 Leek geen tegenstander te hebben terwijl AZ toch echt met een elftal op het veld stond. Was met vrije trappen en dribbelacties veruit de gevaarlijkste NEC-er. Speelde eindelijk efficiënt.
Ernest Faber 8 AZ had de bal, maar NEC viel aan. De tactiek werkte uitstekend: Foor, Limbombe of Ritzmaier kwamen om en om vrij en maakten daar goed gebruik van. NEC was baas.

 

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.