DTH pakt de glazen bol: 12 April kampioen!

Met een flink aantal punten voorsprong en weer een uit overwinning op zak is niets lekkerder dan nadenken over een mogelijk kampioenschap. Maar je bent en blijft NEC supporter, met meer dan genoeg eelt op de ziel en met meer teleurstellingen en ellende in de achterzak dan 10 seizoenen Goede tijden. Je blijft dus voorzichtig en kijkt met de handrem aangetrokken naar dat wat nog komen gaat.

DTH wil wat van die onzekerheid wegnemen en gaat gewoon die glazen bol eens erbij pakken. Gaan we het halen? Zo ja, wanneer? Nemen we Bossche bollen mee op de terugweg of slaan we de meubelboulevard een keer over op 2e paasdag? We wagen een voorspelling…

Eigenlijk zijn er nog maar 2 concurrenten Roda JC en Eindhoven. Eindhoven pakte een moeizame overwinning tegen Fortuna en Roda moet morgen nog aan de bak tegen jong Ajax. Zeker geen makkelijke uitwedstrijd voor Roda, weten wij uit ervaring, maar laten we er even vanuit gaan dat Roda deze wint, dan beginnen we volgend weekend met dit scenario: Nog 13 speelronden, 39 punten nog te halen en 12 punten voorsprong op Roda en 15 op Eindhoven.

Speelronde 26:
Achilles-NEC
Roda-VVV
Eindhoven-Den Bosch

Drie derby’s op het programma. Een nederlaag van NEC tegen Achilles daar willen we en kunnen we niet aan denken. Dit moeten gewoon 3 punten zijn. Eindhoven thuis is bijzonder sterk, dus dat zal wel een kleine overwinning worden op het toch goed draaiende Den Bosch, maar Roda zou best nog wel eens punten kunnen laten liggen, omdat VVV nog volop meedoet in de periode. DTH voorspelt daarom op weg naar speelronde 27: Nog 12 speelronden, 36 punten nog te halen, 14 punten voorsprong op Roda JC en 15 op Eindhoven.

Speelronde 27:
NEC-Roda JC
De Graafschap-Eindhoven

De kraker op het program. Winnen van Roda en je kunt de rest van het programma schriftelijk afdoen, maar laten we eens heel voorzichtig zijn en deze wedstrijd laten eindigen in een gelijkspel. Misschien erg behoudend, maar denk aan het verhaal hierboven met die teleurstellingen, handremmen en dergelijke, we blijven voorzichtig. Eindhoven heeft een hele lastige wedstrijd. De Graafschap draait lekker, dus ook hier gaan we even voor een gelijkspel. DTH voorspelt op weg naar speelronde 28: Nog 11 speelronden, 33 punten te halen, 14 punten voorsprong Roda JC en 15 op Eindhoven.

Speelronde 28:
Roda JC-De Graafschap
Eindhoven-Volendam
Jong Twente-NEC

Een uitwedstrijd tegen Jong teams is voor NEC een doemscenario. Op de één of andere manier kan Brood onze mannen niet gemotiveerd krijgen en lukte het ons NEC niet om uit te winnen van een Jong team. Daarom zijn wij ook nu weer bang voor een zaadpot. Misschien zelfs wel een 0-0. Roda zal dan wel weer winnen van de superboeren, maar Eindhoven moet tegen Volendam en dat is ook niet makkelijk. Laten we zeggen ook daar een gelijkspel. DTH voorspelt op weg naar speelronde 29: Nog 10 speelronden, 30 punten te halen, 12 punten voorsprong op Roda en 15 op Eindhoven. Even voor de pessimisten onder ons. Twee gelijke spelen voor NEC en nog steeds 12 puntjes voorsprong. Niks aan de hand!

Speelronde 29:
Oss-Roda JC
Helmond Sport-Eindhoven
NEC-Telstar

Dit is zo’n speelronde waar je geen fouten moet maken en gewoon moet denken aan het resultaat. We verwachten hier gewoon 3 punten voor NEC en de concurrenten. DTH voorspelt op weg naar speelronde 30: Nog 9 speelronden, 27 punten te halen en 12 punten voorsprong op Roda en 15 op Eindhoven.

Speelronde 30:
Roda JC-Telstar
Emmen-Eindhoven
NEC-Volendam

NEC gaat thuis gewoon winnen van Volendam. Uit won je al simpel, thuis ga je Volendam ook pakken. Eindhoven moet naar Emmen en dat is zeker niet eenvoudig. Zou zomaar een nederlaag kunnen worden. Roda JC moet gewoon kunnen winnen van Telstar. DTH voorspelt op weg naar speelronde 31: Nog 8 speelronden, 24 punten te halen en 12 punten voorsprong op Roda JC en 18 op Eindhoven.

Speelronde 31:
Den Bosch-Roda JC
Eindhoven-Sparta
MVV-NEC

MVV uit zou geen probleem moeten zijn, maar de gemakzucht kan er natuurlijk in gaan sluipen. Gelukkig hebben de concurrenten deze speelronde ook niet bepaald een makkie. Lastig deze keer om te voorspellen. Misschien heeft NEC op papier de minste kans om puntverlies te lijden, maar laten we heel conservatief voorspellen en alles in een gelijkspel laten eindigen. We duiken nu de maand april in en voorspellen voor speelronde 32: Nog 7 speelronden, 21 punten te halen en 12 punten voorsprong op Roda JC en 18 op Eindhoven.

Speelronde 32:
Roda JC-Achilles
Jong Ajax-Eindhoven
NEC-Sparta

Waarschijnlijk is deze speelronde de definitieve exit van Eindhoven als concurrent. Die gaan namelijk verliezen bij jong Ajax. Roda en NEC winnen hun thuiswedstrijd. Op weg naar speelronde 33: Nog 6 speelronden, 18 punten te halen, 12 punten voorsprong op Roda en 21 op Eindhoven.

Speelronde 33:
Sparta-Roda JC
Eindhoven-Telstar
Oss-NEC

Het is tweede paasdag en NEC mag naar de buren in Oss. Een bomvol uitvak natuurlijk, want we zijn bijna kampioen. Roda moet uit naar Sparta. Dit zou wel eens het laatste tikkie voor de Limburgers, kunnen zijn, want die zouden zomaar eens kunnen verliezen bij de kasteelclub. Wanneer NEC “gewoon” wint van Oss, is NEC virtueel kampioen. Er zijn dan namelijk nog 15 punten te halen met 15 punten voorsprong.

Speelronde 34:
Roda JC-Helmond Sport
VVV-Eindhoven
NEC-De graafschap

Als het loopt volgens deze voorzichtige voorspelling dan halen we op 12 april tegen de superboeren het laatste puntje binnen. Leuk dat het thuis is natuurlijk, maar het ideaalplaatje is natuurlijk gewoon winnen van Roda JC en dan thuis tegen Sparta kampioen worden. Lekker een heel paasweekeinde feest en als toetje op tweede paasdag nog even naar Oss. Maar we klagen niet hoor als het op 12 april is. DTH zou dus het dringende advies geven om het paasweekend en het weekend erop de agenda vrij te houden.

Mocht NEC meer steken laten vallen dan zijn er nog 4 speelronden over om de titel te pakken. Voor de volledigheid hier speelronde 35 t/m 38:

Speelronde 35:
Jong PSV-Roda JC
RKC-Eindhoven
NEC-Almere

Speelronde 36:
Roda JC-Jong Twente
Eindhoven-Oss
Den Bosch-NEC

Speelronde 37:
Almere-Roda JC
Jong Twente-Eindhoven
NEC-Jong Ajax

Speelronde 38:
Roda JC-Emmen
Eindhoven-MVV
VVV-NEC

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan