DTH Awards 2014-2015: Het Beste Baasje

De vierde stemronde van de DTH Awards is voor “Het Beste Baasje”
(De prijs voor het beste bestuurslid/medewerker/lid technische staf)

 
 

De genomineerden zijn:


Ruud Brood
Deze nominatie behoeft natuurlijk eigenlijk geen uitleg. Ruud Brood trof bij zijn aanstelling een club in zwaar weer aan. Er was geen geld en een groot deel van de spelersgroep die gedegradeerd was, vertrok via de achterdeur. Wat overbleef was een select groepje van mentaal gekwetste spelers, aangevuld met een mix van ervaring en ongeteste nieuwelingen. Desalniettemin was de doelstelling zeer ambitieus: NEC moest binnen één seizoen weer terug naar het hoogste niveau. Menig trainer zou er slapeloze nachten van krijgen. Ruud is echter gepokt en gemazeld in het betaald voetbal en weet bovendien precies wat er komt kijken bij een titelstrijd in de Juup. Hij had er immers al twee gewonnen. Het resultaat is iedereen bekend. Nog voordat de eerste lenteklokjes kans gezien hadden te ontluiken, stond onze ploeg al te hossen op de Wedren. Niet alleen hadden we onder Ruud’s leiding de concurrentie verpletterd, maar bovendien liggen we nog altijd perfect op koers om diverse langdurige records in de boeken te krijgen. Eerste ploeg die alle periodetitels wint. Eerste ploeg die de honderd punten grens breekt. Eerste ploeg die honderd doelpunten scoort. Een voor de club ongekende reeks aan thuisoverwinningen. Het kan niet op. Daarom dus een welgemeend: Ruudje bedankt!

Theo van Bentum
Er zijn drie zekerheden in dit leven: de dood, belasting, en een goed onderhouden Goffert. Theo van Benthum zwaait al sinds jaar en dag de scepter in ons stadion. De winter heeft geen schijn van kans bij Theo, want zijn sneeuwteam is altijd paraat. Vuur deert Theo niet: luttele weken na een fikse brand had Theo de Gaanderij alweer op orde. Uitgebreide promotie huldigingen regelt hij gewoon eventjes tussen de koffie en het delegeren van de correcte ligging van de camerakabels door. Een ware zee aan kunstgrasvelden bij de concurrenten? Theo peinst er niet over, zelfs niet als zijn budget voor de zoveelste keer een fikse nekslag toegediend wordt. In de Goffert hoort echt gras, en Theo is de baas over elke spriet, al moet hij het persoonlijk bijhouden met een nagelschaar. En daarom heeft NEC ook dit jaar wederom niet alleen een van de weinige echte natuurgrasmatten in het Nederlands betaald voetbal, maar bovendien ook een van de mooiste. De Goffert kan zich geen beter baasje wensen. Als blijk van waardering willen we Theo dan ook met stip nomineren voor deze categorie. Al zouden wij allemaal Theo ongetwijfeld het grootste plezier doen als we volgend seizoen netjes alle kuipstoeltjes heel houden op de tribunes. Want kom je aan het stadion, dan kom je aan Theo.

Jack de Gier
Jackygoal? Is die er nog? Precies. Menigeen zou er onderhand de brui aan gegeven hebben als je jaar na jaar van hot naar her gesleept wordt binnen de club. Assistent onder Vloet, maar vervolgens onder Pastoor niet meer nodig. Dan weer terug met Anton Janssen, om vervolgens na de degradatie “weggepromoveerd” te worden naar de A-jeugd. El buitre heeft het allemaal wel zo’n beetje gezien. Maar Jack is inmiddels een echte clubman, en echte clubmensen laten zich niet zo makkelijk op een zijspoor zetten. Echte clubmensen bikkelen door en gaan de uitdaging aan. Alles voor de club. En dus zette Jack er weer eens ouderwets de schouders onder en zet hij momenteel met de A-junioren een prima prestatie neer op het hoogste niveau. Hij doet het met onze talenten zelfs zo goed, dat hij inmiddels weer in de kijker staat om coach te worden van het beloftenteam. En dat is precies zoals we Jack kennen. Geen gezeik, maar gewoon je daden voor je laten spreken.

 
Je kunt nu je stem uitbrengen op een van de bovenstaande nominaties.
 
Sorry, er zijn geen polls op dit moment.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.