“ONP houdt van NEC”

In onze politieke maand is dit deel 2 van het drieluik over de ONP.

Hier de column van Ramon Barends, lijsttrekker van ONP.

De Onafhankelijke Nijmeegse Partij/PSP’92 is dé lokale en linkse partij van Nijmegen. Een politieke partij die van de stad en al haar typisch Nijmeegse zaken houdt. NEC is vanzelfsprekend een van die pijlers van het gevoel dat Nijmegen tot Nijmegen maakt. NEC is van ons allemaal en daar zijn we trots op.

NEC hoort in De Goffert
In deze raadsperiode is het Topsport- en Innovatiepark (TIP) gesneuveld. De ONP heeft altijd bepleit dat de wedstrijden van NEC in het Goffertstadion gespeeld moeten worden. NEC is geen zielloze club als Vitesse, maar een club met historie. Het Goffertpark met het stadion hoort daar onlosmakelijk bij. Als de noodzaak er is om het stadion uit te breiden moet die mogelijkheid er zijn. Bij voorkeur worden de kosten van een uitbreiding van het stadion gedragen door sponsors, investeerders en NEC zelf. De gemeente, maar ook de provincie, zou een bijdrage kunnen leveren.

Topsport en innovatie
Het sneuvelen van het TIP is natuurlijk jammer. Wij waren voorstander van een TIP, alleen niet op de plek van het Goffertstadion en met de voorwaarde dat de wedstrijden van NEC gewoon in het huidige stadion zouden worden gespeeld. Het concept van het combineren van (top)sport en innovatie is goed en wordt nu in afgeslankte vorm gerealiseerd op Sportpark “De Dennen”. De ONP/PSP’92 wil investeren in sport, omdat sport (zowel topsport als breedtesport) mensen verbindt.

Veilig zicht op de Goffert
De laatste tijd is er sprake van gevoelens van vijandigheid onder de aanhang van NEC richting de gemeente. De felle reacties van delen van de supporters op de sluiting van Goffertzicht zijn een concrete uiting hiervan. De ONP/PSP’92 vindt dat de gemeente beter had moeten communiceren richting NEC en de supportersvereniging. We staan echter wel achter maatregelen van zowel de gemeente Nijmegen als de gemeente Arnhem als het gaat om veiligheid bij de derby, maar zouden het liefst zien dat deze tot het verleden behoren. We vinden strijd en rivaliteit mooi en gezond, zolang de veiligheid en de privacy van privé-personen niet in het geding komt.

Wij staan voor NEC
De ONP/PSP’92 staat voor NEC. Wij zien dat NEC met de Stichting NEC Doelbewust ook haar maatschappelijke rol oppakt en zich actief inzet voor sportactiviteiten voor risicojongeren (samen met Futsal Chabbab), gezondheidsbevordering en discriminatiebestrijding. Wij zien ook dat NEC veel mensen plezier geeft. Wij vinden dat NEC een belangrijke rol in onze heeft en deze ook invult. Daarmee is NEC niet een willekeurig commercieel bedrijf. De gemeente Nijmegen zal dan ook medewerking moeten verlenen mocht NEC in financiële problemen komen. Daar zitten natuurlijk grenzen aan, maar de bereidheid moet er zijn. De ONP/PSP’92 heeft deze in ieder geval wel.

Waarom stemt een NEC’er op de ONP/PSP’92?
Een Nijmegenaar met een sociaal hart voor de stad stemt ONP/PSP’92. Wij zijn een open partij die doet wat we zeggen. We willen dat iedereen kan meedoen in de stad. Iedereen moet kunnen meedenken over de stad en haar beleid. Dat geldt ook voor het beleid rondom NEC.

De ONP/PSP’92 houdt van NEC. NEC, de club van rood-zwart-groen. Kleuren om trots op te zijn!

Ramon Barends (i.s.m. Gerco Thijssen)

 

Morgen deel 3 van het drieluik: de column van Max over de ONP.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.