DTH introduceren de Onafhankelijke Nijmeegse Partij (ONP)

Beste NEC-fan,

Dit is deel 1 van het drieluik over de ONP.

De ONP is een kleine, relatief onbekende partij. De ONP staat ook bekend als de Lijst Ramon Barends en is deze verkiezingen samengegaan met de PSP (de Pacifistische Socialistisch Partij). Past het motto “links en lokaal” goed bij u? Lees dan verder en bekijk de samenvatting van DTH van het partijprogramma van de ONP!

Algemene visie
De ONP luistert naar de mensen in de stad. Mensen maken immers de stad. Het is echter niet zo dat we (vanaf nu wordt hiermee de ONP bedoeld) de meningen van de mensen 1-op-1 overnemen zonder daar de mening van de ONP tegen af te zetten. Wel belooft de ONP dat als ze iets overneemt dat te zullen verantwoorden en uitleggen aan de mensen in de stad. De ONP wil in gesprek zijn en blijven met de mensen, want de gemeenteraad werkt voor de mensen. De overheid en de dus politiek is er voor de mensen in de stad, en niet andersom.

Over NEC (en sport in het algemeen)
De ONP probeert bruggen te bouwen in de sport. Nijmegen kent meer sportieve evenementen en activiteiten dan de Vierdaagse. Nijmegen staat ook bekend om sporten als voetbal (NEC), basketbal (Matrixx Magixx), judo en turnen (GTV Hazenkamp). Focus op deze sporten om Nijmegen te versterken als topsportstad is gewenst. Dat wil niet zeggen dat andere sporten geen aandacht zouden verdienen. Nijmegen timmert via de universiteit en het universitair sportcentrum aan de weg op sport in brede zin. Roeivereniging Phocas heeft Nijmegen al Olympische zeges opgeleverd. Goede voorzieningen voor de topsport zijn noodzakelijk voor een topsportstad als Nijmegen.

Eén van de prominente discussie-items is de uitbreiding van het Goffertstadion. NEC speelt haar thuiswedstrijden nu al enkele jaren in een uitverkocht stadion. Uitbreiding lijkt dus noodzakelijk. Het beste voor NEC is uitbreiding op de huidige locatie.

Nijmegen werkt aan de totstandkoming van het Huis van de Topsport. Een goede locatie voor een clustering van sport, onderwijs en medische voorzieningen is zinvol. Wel moet goed bekeken worden of het voetbalstadion van NEC ook daar gelokaliseerd dient te worden. De Goffert en NEC horen immers bij elkaar.

Meer info
https://nl-nl.facebook.com/onafhankelijkenijmeegsepartij

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.