NEC heeft 6 minuten nodig

Uitslag

Was het vorige week al pover, vandaag werd die lijn doorgezet. Met name de eerste helft was weer zeer matig en eigenlijk werd NEC pas wakker, nadat ze op achterstand kwamen. Ondanks dat staan we nog steeds bovenaan, hoezee!

Toeschouwers

Er waren toch weer een dikke 9100 toeschouwers in het stadion, waaronder 300 Ossenaren.

Hoogtepuntjes

-Werd hij vorige wedstrijd nog terecht gewisseld en vandaag buiten de basis gehouden, vandaag viel Foor prima in en was hij net de speler die nodig was om de boel te laten kantelen.
-De mooie woordjes voor de afscheid nemende voorzitter van de SV Rob Schevers.
-Sije Visser mocht zijn afbeelding onthullen in de gallerij van eer je helden.
-De 6 minuten van de 3 goals.

Dieptepuntjes

-Werd hij vorige wedstrijd nog terecht in het veld gebracht, vandaag was hij niet best. We hebben het over Santos, de man die echt ontzettend veel balverlies leed. Zul je natuurlijk altijd zien dat juist hij de ban breekt en de 1-1 maakt.

Scheids

Janssen viel niet echt op, dat is meestal een goed teken. Normaal vaak wat te mopperen op de arbitrage, nu niet echt.

Tactiek

Werd er tot aan de 0-1 redelijk behoudend gespeeld (ondanks 3 aanvallers), na de omzetting van Brood (Foor voor Daemen), kwam er meer vanuit het middenveld en dat kwam het spel ten goede. NEC zal zich bewuster moeten zijn dat tegenstanders vooral komen om niet te verliezen en dan moet het baltempo echt veel hoger zijn.

Inzet

De eerste helft was er door de vele fouten en het lage tempo weinig echte passie te ontdekken. Na de 0-1 zag je echt wel de wil om er nog wat van te maken.

Conclusie

Drie punten tegen Oss is geen verrassing, maar echt soepel ging het allemaal niet, integendeel. Volgende week wacht Sparta en daar moet nog even een smetje weggepoetst worden. Het valt te hopen dat onze mannen niet pas na de thee echt aan de wedstrijd beginnen.

Kijk voor het “Rondje om” op de Facebookpagina van onze Rene van Spamwijk.