“GroenLinksers zijn trouwe honden”

Dit is deel 2 van het drieluik over GroenLinks. Hieronder de column van GroenLinks zelf.

Door Noël Vergunst, namens de fractie van Groen Links

NEC is belangrijk voor Nijmegen. Enkele van de fractieleden en natuurlijk de GroenLinks- sportwethouder Bert Frings hebben al jaren een seizoenskaart. Ook bezoeken we regelmatig uitwedstrijden. We hebben goede herinneringen aan onder andere Boekarest en Hamburg.

GroenLinks vindt het belangrijk dat de gemeente op een goede en zakelijke manier met NEC omgaat. Het is geen kerntaak van de gemeente om een betaald-voetbalclub financieel te ondersteunen en vanwege Europese regels is het zelfs verboden. Wel hebben we afgelopen jaren constructief met NEC samen gewerkt aan de toekomst van de sport.

TIP: GroenLinks was duidelijk en eerlijk
GroenLinks heeft vooraf duidelijk gewaarschuwd dat de plannen voor het topsportcomplex (TIP) financieel niet haalbaar waren. Desondanks heeft een meerderheid van de gemeenteraad besloten om hier mee door te gaan. Toen twee jaar geleden bleek dat het plan inderdaad geen toekomst had, heeft de gemeente vele miljoenen uitgegeven. Dit geld is helaas weg en kunnen we niet meer gebruiken om te investeren in sport. In de tussentijd is NEC jarenlang door de politiek aan het lijntje gehouden. We snappen heel goed dat NEC en veel supporters teleurgesteld zijn in deze partijen. GroenLinks is altijd duidelijk en eerlijk geweest over haar standpunt. We steunen alleen realistische plannen.

Blij met maatschappelijke verantwoordelijkheid die NEC neemt
We waarderen de inzet van NEC voor de Nijmeegse samenleving. Jongeren (en ook ouderen) uit de hele stad worden samengebracht. NEC stimuleert mensen te bewegen. Dit is goed voor een leefbare stad en de gezondheid van iedereen.

In en om het stadion
Als NEC plannen heeft voor de uitbreiding van het stadion, zal de gemeente positief meedenken. NEC mag wat GroenLinks betreft morgen beginnen met uitbreiding van het stadion maar zal daarvoor zelf de financiën voor moeten vinden.

De afgelopen tijd is het vervoer naar het stadion iets verbeterd. Zo zijn er fietsenstallingen bijgekomen. We vinden het jammer dat er nog steeds geen goede busverbinding is. Dit zou suporters kunnen stimuleren om niet met de auto te komen. Er zijn immers te weinig parkeerplaatsen in de buurt. Gelukkig gaat dit jaar het treinstation Goffert open. NEC heeft dan als een van de weinige voetbalclubs in Nederland een eigen treinstation.

Waar staat GroenLinks nog meer voor?
GroenLinks zet zich in voor alle Nijmegenaren. Veel mensen maken zich zorgen over hun baan of de betaalbaarheid van de zorg. GroenLinks wil zorg dichtbij mensen die voor iedereen te betalen is. Door te zorgen voor voldoende stageplaatsen en goed onderwijs, geven we mensen de beste kans op een goede baan. We vinden het ook belangrijk dat er voldoende groen en speelruimte is in de wijken. Zo hebben we Nijmegen-West een stuk groener gemaakt en komt er een park op de plek van het voormalige zwembad Oost. GroenLinks zet zich in voor betaalbare woningen voor iedereen. Zeker starters vinden nog moeilijk een woning. En ook huurders hebben recht op een lage energierekening.

We hopen nog vele jaren te genieten van onze mooie club NEC. Als trouwe honden blijven we samenwerken aan een mooie stad.

Meer info?
Bezoek ons campagnepand: Ziekerstraat 81 of ga naar onze website nijmegen.groenlinks.nl

Volg ons op twitter.com/glnijmegen of facebook.com/groenlinksnijmegen

Noël Vergunst

 

Morgen deel 3: de column van Max.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.