Eindelijk meer sigaren aan tafel bij NEC

Goed nieuws. Voetbal International bericht dat NEC een aantal nieuwe commissarissen heeft aangesteld. Ton Hendriks (juridische zaken), Sjang Emons (algemene zaken) en Leonard Ariëns (supporterszaken en commercie) zijn benoemd.

Sinds 2012 schitterden alleen nog Sije Visser en Ton van Gaalen in deze rol. Sinds mei 2014 stond Van Gaalen er zelfs alleen voor. Maar vanaf nu dus niet meer.

Met deze investering is de bestuurlijke balans bij NEC weer hersteld. Gelukkig is er een einde gekomen aan een bizarre situatie die eigenlijk veel te lang heeft geduurd.

Alhoewel
VI geeft aan dat nog niemand voor technische zaken is aangesteld. Dat mag opvallend genoemd worden. Volgens VI bepaalt Johan Hansma (oud-verdediger van Heerenveen) het technische beleid van de hele club. Dit is niet juist. NEC heeft inmiddels een technisch hart, bestaande uit trainer, directeur algemene zaken, hoofd scouting, directeur investeerders, hoofd jeugdopleiding en er komt nog een technische man. Onduidelijk is nog of de RvC kiest voor een technisch manager of een technisch directeur. Futuralis (Hansma) werkt als een soort technisch manager voor de club op dit moment, alleen is het wel uniek dat deze “technisch manager” geen bestuurlijke verantwoordelijkheid draagt. De eindverantwoordelijkheid ligt nu bij Bart van Ingen, de statutair directeur. Een bijzondere en opvallende constructie.

Voor de club zou het wel goed zijn als er op korte termijn in het technisch hart en in de RvC een “technische” man komt.

Al met al moet NEC dus ook op bestuurlijk niveau nog één stapje maken om weer mee te doen op eredivisieniveau.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.