De weg naar handhaving

Samen met RKC, Roda en ADO zijn we in een heftige strijd verwikkeld om degradatie te voorkomen. Wat zal de toekomst deze clubs brengen?

In ieder geval de komende zeven wedstrijden (op volgorde van spelen).

RKC
Cambuur L. – uit
Ajax – thuis
Roda – uit
Feyenoord – uit
PEC Zwolle – thuis
NAC Breda – uit
SC Heerenveen – thuis

Roda JC
Heracles – uit
PSV – uit
RKC – thuis
AZ – thuis
FC Twente – uit
Groningen – thuis
GO Ahead – uit

ADO
Groningen – thuis
FC Twente – uit
PEC Zwolle – thuis
FC Utrecht – thuis
Ajax – uit
AZ – thuis
Cambuur L. – uit

NEC
FC Utrecht – thuis
SC Heerenveen – uit
Heracles – thuis
Cambuur L. – thuis
AZ – uit
FC Twente – thuis
Ajax – uit

Dus…
Roda JC lijkt het zwaarste programma te hebben, maar heeft ook een cruciale wedstrijd tegen RKC voor de boeg. Voor NEC is het gunstig dat de concurrenten tegen elkaar spelen.

RKC zelf heeft een aardig moeilijk programma. De eerste vier wedstrijden zijn pittig. Wel zouden de Brabanders het voordeel kunnen hebben dat ze de laatste drie wedstrijden spelen tegen ploegen waarvoor niets meer op het spel staat. NEC kan de komende maand flink inlopen op RKC.

ADO speelt de eerstvolgende vier speelronden drie keer thuis en zal hier een slag willen slaan. De twee uitwedstrijden daarentegen zullen waarschijnlijk nul punten opleveren. De laatste uitwedstrijd tegen Cambuur komt ADO goed uit. ADO lijkt op basis van hun programma en de vorm waarin ze verkeren (het Fräser-effect) zich veilig te kunnen spelen.

Dan NEC. Er komen drie thuiswedstrijden aan. Deze lijken cruciaal. Hier moeten punten gepakt worden. De uitwedstrijden tegen Heerenveen en AZ worden erg lastig omdat zij nog volop voor europees voetbal spelen. De zwaarte en de volgorde van het programma is vergelijkbaar met ADO. Het verschil met ADO zit ‘m in de laatste speelronde. Hopelijk is Ajax in de laatste speelronde kampioen en volstaat een salonremise voor NEC. Een scenario dat vele jaren eerder al eens uit de kast is getrokken.

Al met al moet het mogelijk zijn om Roda JC onder ons te houden en in te lopen op RKC. Daarvoor is de komende maand in de Goffert doorslaggevend.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan