Bezint eer ge begint

Op facebook kwamen we onderstaande column tegen. Wat ons betreft een uitstekende manier om de gevoelens over (het ontslag van) Anton Janssen te uiten. Bezint eer ge begint.

Och, och, och, wat waren we blij. Een echt clubicoon wordt de nieuwe trainer van onze club. Hij had in Oss dan wel geen wonderen verricht maar dat was logisch. Tenslotte speelde daar het tweede garnituur van NEC en voor de rest waren het maar betaalde amateurs. 

Samen met Brookhuis, De Groot en De Gier zou het goed komen. Een echt NEC- trainersgezelschap. Anton was de man die als menneke bij NEC kwam, hij zag en overwon, won zelfs de Europacup 1 met PSV. Persoonlijk vond en vind ik Anton een sympathieke vent. Bleef gelukkig altijd rustig, stond open voor een gesprekje en was een fijne man in de omgang. Bij het begin van het seizoen waren zo’n beetje alle supporters het met mij eens.

Nu 10 maanden later moet onze Anton oprotten, optiefen, Nijmegen uit, nooit meer terug komen, opflikkeren etc, etc, etc, etc. Natuurlijk heeft Anton als hoofdverantwoordelijke er niet uit gehaald wat wij en hij wilde. We zijn tenslotte niet voor niks gedegradeerd. Het gevolg is dan ook 9 van de 10 keer dat de trainer ontslagen wordt. Vaak terecht, soms ook niet.

Bij Anton zou ik denken dat het terecht is. Tenslotte speelde hij niet vaak met dezelfde samenstelling, wisselde hij raar en was er vaak geen lijn in zijn spel te bekennen. Intussen zie ik bij elk besluit van NEC een spook achter een boom. Zo vraag ik me hardop af of Anton gedwongen is om het met deze spelers te doen. Werd hij niet vanaf onze marmeren toren ingefluisterd? En hoe waren zijn lijntjes met de investeerders? Tenslotte is het: wie betaalt, bepaalt. Was Anton een marionet of stond hij gewoon sterk in zijn schoenen en liet zich niet leiden door anderen? Persoonlijk denk ik het laatste maar… you never know. Met alleen sympathie red je het niet.

Ook vraag ik me af wat de daadwerkelijke reden is van het ontslag van Herman en Ton. Als ik naar een bedrijf kijk zijn er altijd vastgeroeste medewerkers die er al tig jaar werken en eigenlijk niet meer vooruit te branden zijn. Oké, ze hebben zich middels hun dienstjaren bewezen maar betekent dat dan dat ze hun tijd maar uit mogen zitten? Zeg het maar, ik weet het niet. Als NEC het dan heeft over een “frisse wind” ben ik wederom op mijn hoede en probeer er iets achter te zoeken.

Over Ophof kan ik eigenlijk heel kort zijn. Deze man die aan de stoelpoten van Carlos heeft staan zagen (althans dit is mijn idee, weet ik dus ook niet zeker) kwam, zag en overwon niks. Was waarschijnlijk de marionet van de investeerders. Mocht dit niet het geval zijn dan heeft hij, zoals Boekhoorn zegt, “een dikke onvoldoende gehaald”. Dat deze man onze club moet verlaten mag in mijn ogen duidelijk zijn. Ik zeg; ‘Netjes bedanken en tot een volgende keer’. Alleen zonder een toekomstige functie bij NEC.

Wat ik met het bovenstaande stuk wil zeggen is dat een mening oké is, maar breng deze wel genuanceerd en niet zoals veel zwart-witte denkers bij ons cluppie. Denk even na voordat je iets zegt.

Jeffrey

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
Reageer op de DTH Facebook pagina