Roodzwartgroen museum op de bank

Voor de clubcultuurmensen is dinsdag 27 augustus een meer dan zonnige dag te noemen. Zoals hieronder al te lezen was, is NEC-legende Anton Janssen vandaag als hoofdtrainer aangesteld en komt de niet minder legendarische Jackiegoal het hulptrainerscorps versterken, dat met Ronnie de Groot en Wilfried Brookhuis ook al bijzonder roodzwartgroen gekleurd was.

Men kan met recht spreken van een levend NEC-museum dat op de bank plaatsneemt, want volgens ons onvolprezen archief hebben deze vier heren samen maar liefst 1095 NEC-wedstrijden in de benen. En als we dan de op dit moment nog uitgeschakelde TD meerekenen, dan komen we zelfs op een technische staf met ruim 1561 officiële optredens bij elkaar opgeteld. Let wel: voor NEC!!! Niet alleen vragen we ons af of dit geen absoluut én gemiddeld record is voor welke technische staf in Nederland dan ook (en zo lang Maldini of Giggs geen trainerschap van Milan of Manchester United accepteren misschien nog wel in Europa ook), tevens wagen wij te betwijfelen dat er ooit een NEC-formatie op één moment op het veld heeft gestaan met meer opgetelde NEC-ervaring bij elkaar. Maar misschien slaan we door.

Wat we maar willen zeggen: als er één vier- of vijftal is dat ertoe in staat moet zijn die jongens duidelijk te maken hoe je de kleuren van Goffert, van club en stad hooghoudt, deze mannen het wel zijn. Te beginnen aanstaande vrijdag, en daarna via Feyenoord en ADO al helemaal op 29 september!

Anton, Jack, en natuurlijk ook Ronnie en Wilfried: succes!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.