Overwinteren in de beker!

Eindelijk mogen we weer eens overwinteren in de nationale beker! NEC wist gisteravond in het hoge noorden met 0-1 te winnen bij FC Groningen. In een niet al te beste wedstrijd wist Søren Rieks vlak voor rust het enige doelpunt te maken na een blunder in de verdediging van FC Groningen. In de tweede helft kreeg NEC nog enkele kansen maar achteraf mochten we nadat Groningen tot twee keer toe het aluminium wist te raken en Kalle ons een paar goed in de wedstrijd hield niet klagen met de uitslag.

Gisteravond laat op de avond is er geloot voor de kwartfinale van de beker. Op woensdag 22 januari om 20:45 uur spelen we in De Goffert tegen FC Utrecht. Een ´kleine derby´  tegen JVC uit Cuijk was natuurlijk leuk geweest maar met de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht voor de boeg lijkt een plaats in de halve finale geen onmogelijke opgave.

Waar NEC gisteravond vanuit het uitvak werd gesteund door zo´n 350 supporters uit Nijmegen zullen zondag alle 525 plaatsen (met dank aan de sponsoren, selectie en NEC!) in het uitvak zijn bezet. Voor Anton Janssen zal het nog even puzzelen worden welke elf spelers vanaf de aftrap de wei in worden gestuurd.  Zo is Michael Higdon na zijn vijfde gele kaart er vanwege een schorsing niet bij. Leiwa werd na een ongelukkige val gister nog voor het laatste fluitsignaal gewisseld en zal naast de grieperige Mulder en Jantscher twijfelachtig zijn of ze vanaf het begin kunnen spelen.

Zondagmiddag dus met zijn allen naar Groningen toe om jaar 2013 toch nog op een goede wijze proberen af te sluiten waarbij we de rode lantaarn hopelijk kunnen overdragen aan een van onze concurrenten. COME ON NEC!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.