NEC voorkomt blamage in Eindhoven

Na de dramatische reeks van de afgelopen maanden en de 5-2 afdroging door FC Twente van vorig weekend, was de vraag onder de supporters vooral: hoe zwaar zou het pak slaag zijn dat NEC vandaag zou krijgen van PSV? Het viel uiteindelijk gelukkig allemaal mee. Wat heet, met een beetje meer geluk hadden we hier zelfs de kop ‘NEC stunt tegen PSV’ kunnen neerpennen. Na een goede vijf kwartier voetbal stond er namelijk zowaar 2-2 op het scorebord. Uiteindelijk werd het in de slotfase alsnog 4-2, waardoor ook deze wedstrijd zoals verwacht puntloos afgesloten werd.

Babos mocht weer starten door een blessure van Sinouh, en centraal kreeg Cmovs eindelijk weer eens wat speeltijd. Will bleef op de bank ten faveure van Bovenberg. Opvallend was dat ook Platje moest banken; met Amieux, Foor, Falkenburg en Van der Velden als aanvalslinie speelde NEC dus zonder echte spits. Dat er in de eerste helft dan ook weinig dreiging uitging van NEC was te verwachten. Slechts een mooie steekpass van Koolwijk op Foor kon genoteerrd worden, waarbij Foor ook nog eens hopeloos faalde in de afronding. Toch stond het bij rust ‘slechts’ 2-0 voor PSV, al was dat meer te danken aan de slordigheid van de thuisploeg dan aan de weerstand van NEC.

Waar het in de tweede helft lange tijd vooral wachten leek op de 3-0, daar plukte Van der Velden een lange pass van Conboy fraai uit de lucht in het strafschopgebied van PSV en roste de verrassende 2-1 binnen. Het werd zelfs nog gekker: in de 76e minuut scoorde ook Amieux met een geplaatst schot in de verre hoek, en leek er korte tijd zowaar sprake van een stuntje. PSV stelde echter snel weer orde op zaken. Babos stompte tot twee keer toe een afstandschot weg, maar beide keren deed hij dit niet opzij maar rechtstreeks terug in de kluwe van spelers voor zijn goal. De tweede stomp werd NEC fataal, want Lens kon van dichtbij de bal binnenwerken voor de 3-2. Ondanks een laatste poging van Pastoor om een puntje binnen te slepen, middels het inbrengen van George en Platje voor Conboy en Van Eijden, bleef het 3-2 tot aan de slotseconden van de wedstrijd. Locadia prikte echter op de valreep nog de 4-2 binnen, daarmee definitief het laatste sprankje hoop van de NEC-fans en de zichtbare paniek bij de PSV-aanhang uitdovend.

Volgende week dus de laatste thuiswedstrijd tegen RKC. Een laatste kans voor de ploeg van Pastoor om iets aan eerherstel te doen en de intens dramatische serie (slechts één punt uit negen wedstrijden) een halt toe te roepen. Maar aangezien RKC nog vol tegen degradatie strijdt en ongetwijfeld met het mes tussen de tanden naar de Goffert zal komen, zal dat nog een zware opgave worden.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.