NEC tankt nog geen vertrouwen

In Vierlingsbeek, aan de andere kant van de A73 kunnen ze nog veel leren van hun buren in Overloon. Waar in Vierlingsbeek tijdens de voorbereiding nog de keuken dicht ging tijdens de rust, er slechts twee man achter de bar stonden voor 1000 man publiek en NEC op een bijveld moest spelen omdat het hoofdveld omgeploegd was na een feestje, daar hadden ze het in Overloon bij SSS’18 prima voor elkaar. Zelfs op een doordeweekse dag om 18.30 was er genoeg personeel en zag je duidelijk dat de club er wat van probeerde te maken voor het zeer behoorlijke aantal van 800 toeschouwers. Dit alles zorgde voor een prima sfeer rond het veld.

Anton Janssen gebruikte deze wedstrijd om te kijken naar het niveau van sommige spelers die hij niet zo vaak had zien spelen. Zo liet hij Daan Disveld en A junior Joris Janssen de hele wedstrijd spelen en kwamen ook Tutuarima en Celik (tweede helft) weer eens in actie. Aangevuld met basisklanten zoals Johnsson, Van Eijden, Foor, Rieks, Conboy, Palsson en Hemlein was het allemaal niet sprankelend. In de eerste helft duurde het behoorlijk lang voordat Stutter met een droge knal NEC op 1-0 bracht. Net voor rust maakte Hemlein 2-0 nadat hij de keeper had uitgespeeld. Een prima goal, maar Hemlein wekte ook nu weer de nodige irritaties op, door weer vaak te liggen na een vermeende moordaanslag gevolgd door smeekbedes richting het arbitrale trio om een vrije trap te krijgen. Foor was in de oefenpotjes in de voorbereiding steeds de beste man op het veld, maar in Overloon speelde hij niet best. Hij had ook pech met een bal op de paal.

In de tweede helft kwam Jantscher in de ploeg. Hij speelde meer vanaf de rechterkant op de plek van Hemlein, want aan de linkerkant mocht Tutuarima het proberen. Hemlein kwam er in de tweede helft overigens opnieuw in. Verdediger Janssen ging er te hard in en de scheidsrechter maakte een wisselgebaar naar de kant. Eigenlijk had NEC dus met 10 man verder moeten spelen, maar de scheids besloot om het op deze wijze op te lossen. Ook Tutuarima speelde iets te gretig, waardoor er veel mis ging, waaronder een bal richting parkeerplaats zo op de auto van de voorzitter van de trouwe honden, dus deze laatste conclusie zou een beetje gekleurd kunnen zijn.

Dat onze aanwinst uit Oostenrijk kan voetballen, zag je al na een paar balcontacten. De 3-0 kwam ook van zijn voet. Een prachtige goal. Vanuit een best lastige hoek, hard en hoog in de korte hoek. Ook Leiwa speelde trouwens weer prima. Het wordt tijd om voor hem even met de pet rond te gaan voor een klein contractje.

Samenvattend was het dus nog niet best. Na een paar weken competitie verwacht je meer kansen en meer goals tegen een eersteklasser. Daarvoor ontbrak net de scherpte bij de meeste spelers. Aan de andere kant doen we daarmee ook SSS´18 wat tekort, want die speelden (overigens met twee centrale verdedigers van respectievelijk 2.09 en 2.19 meter) 90 minuten lang een prima pot.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.