DTH opinie: Zwart-wit

Dat het gisteren wederom kommer en kwel was bij NEC zal niemand ontgaan zijn. Het voetbal was waardeloos en trainer Alex Pastoor moest het ontgelden. Zowel de spelers als de trainer hebben geen verklaring meer voor de situatie. Hoe erg is dat! Voetbal is vaak ongrijpbaar. Gelukkig maar, anders zou het erg saai worden. Dat spelers in de rust fluitend naar de kleedkamer worden gedirigeerd is begrijpelijk. Waar ik meer moeite mee heb is de domheid en het zwart-wit kijken van sommige supporters.

Zelf zit ik in Vak 080. Een prima vak waar veel bekenden van mij zitten. Ik heb het er prima naar mijn zin, maar soms verbaast het mij van wat ik allemaal om mij heen hoor. “Foor is ineens een ‘kutspeler’ en V Eijden kan er ook geen ‘fuck’ meer van. En het hele ‘kankerbestuur’ moet oprotten en Pastoor moet de ’tyfus’ krijgen.” Wat een niveau zeg! Even voor de duidelijkheid, het gaat mij om het niveau. Het is uiteraard niet de bedoeling dat we klapvee gaan worden en ons mondje dicht moeten houden.

Ook op het supportersfeest luisterde ik met verbazing naar wat sommige supporters te melden hadden aan bijvoorbeeld Bart van Ingen, Lonneke Gijsbers of Carlos Aalbers. Gaat het goed dan hoor je niemand, terwijl als het klote gaat de ‘kankers’ je om de oren vliegen.

Een waar dieptepunt was gisteren het moment dat een, overigens dronken, supporter Carlos Aalbers onderhand te lijf ging en hem uitmaakte voor “passant”. Totaal respectloos. Ook voor Carlos ging de supporter te ver en ook hij reageerde op een flinke verbale manier terug. Uiteindelijk moesten supporters tussen beiden komen om de boel te sussen.

Nu mag de waarheid altijd gezegd worden. Sterker nog, als een persoon binnen NEC niet functioneert moet deze persoon door het bestuur of RVA de deur gewezen worden. Niemand is groter dan NEC, al zullen sommige personen en / of partijen dat wel denken. Ook supporters mogen hun stem laten horen. Dat kan door middel van de HKN of de SV. En tegenwoordig kan je zo’n beetje met iedereen van NEC een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek. Ik zeg DOEN als je een keer met wat vragen zit. Of er met iedere opmerking wat gebeurt zal de tijd moeten leren. En juist naar die lange termijn structuur moeten we kijken. Het is nu aan het #Samenbeternec om door te pakken en met resultaten te komen. Van zoete broodjes kunnen we namelijk niet leven. Gezien de supportersplannen die er liggen heb ik het idee dat het volgend seizoen weer de goede kant op zal gaan.

Waarop ik dat op baseer? Omdat ik merk dat alle partijen (NEC, HKN, SV, Forza, DTH, Legio en Zifo) naar elkaar luisteren en allemaal hun steentje willen bijdragen. En natuurlijk hebben ze allemaal hun eigen belang en die belangen moeten ze uiteraard ook blijven behartigen. De SV is geen HKN en HKN is geen Forza, maar in grote lijnen beginnen de neuzen (sorry voor mijn Amsterdamse woordspeling) dezelfde kant op te wijzen. Correct me if i’m wrong.

Aankomend seizoen zal dus een belangrijk seizoen worden. Zowel op supportersgebied als op het veld. Het is aan de technische staf om te laten zien dat wij weer kunnen strijden en aan het team #Samenbeternec om een goed supportersbeleid neer te zetten. Tenslotte is de club van iedereen die NEC een warm hart toedraagt.

En mocht het nu allemaal niet lukken, dan gaan we weer heerlijk oldschool de barricade op! Lekker ouderwets op het voorplein om te laten weten wat wij er van vinden.

Jeffrey

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.