DTH Opinie: Sno, over en uit

Wanneer er een hoop zaken achter de schermen spelen is het moeilijk om echt te oordelen. Met de teksten die wel naar buiten zijn gekomen in het achterhoofd, blijft het wel vreemd dat er geen oplossing mogelijk was in het conflict tussen NEC (Pastoor) en Sno. En nu is het contract verscheurd, loopt Sno transfervrij de deur uit en heeft NEC weinig gehad aan de belangrijkste aankoop bij aanvang van het huidige seizoen.

Natuurlijk, NEC is af van het vorstelijke salaris van Sno, maar loopt wel een transfersom mis. Kennelijk was de situatie zo uitzichtloos dat er geen andere weg meer mogelijk was. En dat is jammer, want een Sno in vorm heeft meerwaarde voor NEC. Mensen vergeten snel, maar in de openingswedstrijd tegen Heerenveen speelde Sno ijzersterk en die Sno kan iedere eredivisieclub gebruiken en zeker NEC.

En toch heb ik de neiging om deze keer de kant van de club te kiezen. Het was immers Sno die de vuilniszak niet voor de eigen deur zette, maar voor die van de Telegraaf en in het openbaar zijn beklag deed. Bespreek dit gewoon intern denk ik dan. NEC is ook meer dan Pastoor die je te weinig aandacht zou hebben gegeven. Het zijn ook je supporters en je medespelers die je zo volledig in de kou laat staan. Je zou ook verwachten dat je als professional werk en persoonlijke conflicten van elkaar kunt scheiden. Op de één of andere manier heb je ook het gevoel dat er wel meer moet spelen dan alleen te weinig aandacht toen Sno aan het revalideren was. De ontwikkeling van Palsson en een eventuele voorkeur van hem boven Sno, zou mogelijk ook nog wel eens een reden kunnen zijn voor het uitblijven van een oplossing.

NEC probeerde hem nog te stallen bij Ferencvaros, maar ook daar had Sno geen zin in. Nee, in alles bekruipt mij het gevoel dat Sno vooral zijn best heeft gedaan om het resultaat van vandaag voor elkaar te krijgen. Zou hij nu de champagne ontkurkt hebben? Of grijpt hij niet de fles maar de telefoon om met Brood van Roda JC te bellen?

Bleum

Sno en Pastoor (Foto met dank aan Rob Koppers)

Sno kijkt Pastoor niet meer aan en loopt weg (Foto met dank aan Rob Koppers)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.