DTH Opinie: Rust

Een voetbalsupporter kun je niet harder straffen met dit soort weken. Deze traditionele afkickperiode is voor iedere voetbaljunk heftig. Zeker bij ons in Nijmegen, na het nogal  turbulente en heftige slot van afgelopen seizoen. En dan ineens die akelige rust. Het grootste nieuws is de komst van een speler uit de derde Duitse divisie en die vreemde aankoop uit Iran. Als het aantal likes van Iraniers op facebook bepalend was geweest, dan hadden we niet alleen een tweede, maar ook meteen een derde ring kunnen zetten op het stadion. In Nijmegen en omgeving is men wat gereserveerder. Er zullen er ook niet veel zijn die het voetbal in Iran volgen. Opvallend is ook dat de eerste vraag onder supporters niet “is hij goed?” is, maar “waar betaalt NEC dit van?” Na Adam Hrepka (wie?) is het blijkbaar altijd maar even afwachten met wonderspitsen uit vage voetbalcompetities.

Maar de NEC junk wil meer dan twee spelers met een hoop vraagtekens. Dit is nog te weinig en iets meer zekerheid zou ook wel prettig zijn. Waar is Carlos? Heeft iemand hem gezien? Heeft hij vakantie? Gaat hij het wel redden? Waarom halen andere clubs wel spelers en horen we niks bij ons? Hé, die andere club haalt die speler, waarom haalt Carlos die niet? Het zijn dit soort vragen die ronddolen. Die rust op stadionplein 1 is akelig.

Hoewel, Er is ook rust gekomen rond het hoofdsponsorschap en die rust is juist niet verkeerd. Die haalt namelijk een stuk onrust weg. Scholten-Awater staat ook volgend seizoen op het shirt. Prima, want Scholten-Awater is een mooi bedrijf uit de regio, het is zeker geen uitschotje.nl waar je je voor moet schamen, de reclame staat goed op het shirt en het bedrijf stopt aardig wat centjes in de club. Rust is er ook rond het shirt. Eindelijk is er een echt mooi uitshirt en hoewel sommigen onder ons “ten alle tijden” voor het balkenshirt zullen blijven strijden, ziet ook het thuisshirt er fatsoenlijk uit. Ook de pre-order actie (uitshirt- en thuisshirt plus kaartje voor de bekerwedstrijd) wordt goed ontvangen. Lichtpuntjes van rust na een seizoen waarin uiteindelijk niks meer goed was. Dat is even wennen.

Maar ik wil geen rust! Deze voetbaljunk wil het gras weer rok  ruiken en wil de lijntjes weer getrokken zien worden! Voetballuh!
Zo, ik ben het weer even kwijt. Nu maar even lekker rustig een paar uurtjes in de tuin liggen.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.