DTH Awards 2012-2013: Nagenieten

De zesde stemronde van de DTH Awards is voor de “Nagenieten” Award
(de mooiste NEC-gerelateerde herinnering van het afgelopen seizoen)

[singlepic id=2654 w=320 h=240 float=center]

De nominaties zijn:

 

NEC-vistas 2-1
Uiteraard was de uitoverwinning van vorig seizoen niet te overtreffen. Wat is er immers mooier dan de aartrivaal te verslaan in de eigen glasbak? Dit seizoen was ons dat niet gegund, mede door een regen aan rode kaarten. Gelukkig kregen we wel het op een-na-beste cadeau van het seizoen: een thuisoverwinning op de Russische maffiabende uit arnep. Het was een van die zeer spaarzame wedstrijden dit seizoen in de Goffert die zowaar het aanzien waard waren. Sterker nog: er werd gevochten, er werd gebikkeld, en er werd gesleurd. Precies wat wij willen zien, en precies waar het vooral in de tweede seizoenshelft flink aan ontbroken heeft bij de selectie. Er was ook het nodige drama; nadat we in de eerste helft nalieten om een comfortabele voorsprong te nemen, werd het in de tweede helft nog flink billenknijpen toen de 1-1 op de teller kwam. In dat stadium was het wachten op de genadeklap, maar een ingreep van Pastoor bracht uitkomst: nieuwkomers Falkenburg en Boymans deden de wedstrijd kantelen in het voordeel van NEC, Boymans met een puike spitsengoal die hem ook meteen een nominatie voor het Mooiste Hokkie opleverde. Volgend seizoen graag weer zo!

Een Nijmeegse shirtsponsor
Het moge bekend zijn dat het financieel al enige tijd geen vetpot is bij NEC. Ook dit seizoen bleef een zo gehoopte grote hoofdsponsor voor de langere termijn uit. Toch was er op sponsorgebied alsnog een klein feestje te vieren. Met Scholten Awater hadden we immers voor het eerst sinds lange tijd weer een echte Nijmeegse sponsor op het shirt staan. In eerste instantie voor acht wedstrijden, maar in oktober werd het sponsorschap verlengd tot het einde van het seizoen. Een absolute verademing na financieel ongetwijfeld zeer welkome maar verder ietwat onaansprekende sponsors als Flynth met hun arnepse hoofdkantoor, of het ronduit genante Voorschotje.nl. Het blijft een triest gegeven dat het in de regio Nijmegen al jarenlang structureel ontbreekt aan echt grote bedrijven voor lange termijn sponsoring, maar met een aantal lokale toppers als Scholten Awater tezamen kunnen we hopelijk toch ook een heel eind komen. Dus graag meer van dit, Bart!

Twintig seizoenen Eredivisie
Als je medio jaren ’90 zou beweren dat NEC zou uitgroeien tot een gevestigde Eredivisieploeg, dan zou waarschijnlijk het gros van de Nijmeegse aanhang je keihard uitgelachen hebben. Wij waren immers de jojo-ploeg, heen en weer huppelend tussen de Eerste Divisie en het hoogste podium van voetballend Nederland. Toch gebeurde het op 20 april, zonder tamtam of trompetgeschal en zonder dat de meeste supporters het zich waarschijnlijk beseften, dat NEC een twintigste – ja, je leest het goed: TWINTIGSTE – seizoen in de Eredivisie in de wacht sleepte. En dat nota bene zonder zelf te spelen. Roda JC verloor die zaterdagavond namelijk en dat betekende dat er minimaal drie ploegen waren die ons op de ranglijst niet meer konden achterhalen. Het is voor de oudere fans onder ons toch een vreemde gewaarwording als je je beseft dat er momenteel een hele generatie opgroeit die niet beter weet dan dat NEC een stabiele Eredivisieclub is. NEC, een stabiele Eredivisieploeg! En toch mag je jezelf met recht zo noemen, als je al 19 jaar op het hoogste niveau acteert. Een prestatie van formaat, waar we best even bij stil mogen staan en van genieten. Laten we met zijn allen hopen dat we er nog eens twintig jaar aan vast kunnen knopen.

 

Je kunt nu je stem uitbrengen op een van de onderstaande keuzes. Je kunt ook nog altijd stemmen in de voorgaande Awards.

 

Sorry, er zijn geen polls op dit moment.

 

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan