DTH Awards 2012-2013: Het Mooiste Hokkie

De tweede stemronde van de DTH Awards is voor “Het Mooiste Hokkie”
(De speler met het fraaiste doelpunt van dit seizoen)

[singlepic id=2654 w=320 h=240 float=center]

De genomineerden zijn:

 

Ruud Boymans
Het vervolg mag dan wellicht tot dusverre wat minder geweest zijn, maar een beter debuut in het rood-zwart-groen dan dat van Ruud Boymans kun je je toch bijna niet voorstellen. In de 67e minuut van een zeer zwaarbeladen wedstrijd mocht de van AZ gehuurde spits voor het eerst het Goffertveld op. Welke wedstrijd dit was? Tegen de aartsrivaal uiteraard. Het stond op dat moment 1-1 en NEC hing in de touwen. Vijf minuten later was alles anders. Een misser in de vistas-defensie bracht Boymans opeens oog in oog met Velthuizen. En meteen liet Boymans zien hoe een echte spits te werk gaat: vol beheersing schoof hij de bal puntgaaf onder Pietje door en in het vistas-doel voor de bevrijdende 2-1. Een fraai doelpunt, de winnende treffer, in eigen huis, tegen de aartsrivaal. Als dat niet genoeg redenen zijn voor een Mooiste Hokkie nominatie dan weten wij het ook niet meer. Mocht je het allemaal nog een keer willen terugzien, kijk dan hier (vanaf 1:50 voor het doelpunt).

Leroy George
Vorig seizoen mocht George voor het eerst de prijs voor het mooiste NEC-doelpunt van het seizoen in ontvangst nemen. En ook dit seizoen schiet hij zichzelf weer de nominatielijst binnen. Uiteraard was het op voorhand al een bijna onmogelijke opgave om zijn koningsnummer van vorig seizoen te overtreffen; het was immers de winnende treffer uit bij de noorderburen, waardoor NEC voor het eerst in decennia met een uitoverwinning uit arnep mocht vertrekken. Toch mag ook de nominatie van dit seizoen er zijn. Wie herinnert zich immers niet Leroy’s schitterende vrije trap tegen Heracles, mede waardoor NEC met 3-2 won en, niet onbelangrijk, de eerste (en helaas een van de bitter weinige…) thuisoverwinning van het seizoen kon aantekenen? Hoog in de verre hoek, Van Hooijdonck zou er jaloers op zijn geweest!

Victor Pálsson
Pálsson draait een fantastisch debuutseizoen bij NEC, maar hij staat nou niet bepaald bekend om zijn scorende vermogen. Toch zou menig aanvaller in Nederland zijn designer lichtgevende schoentjes geven voor een doelpunt als deze beauty van een goal (vanaf 1:06), thuis tegen PSV. Eerst kapt Victor zijn directe tegenstander uit, dan legt hij de bal rustig voor zijn rechter en schiet tenslotte met een fraaie boogbal de gelijkmaker (1-1) binnen in de verre hoek. Schoner dan dat zie je ze niet vaak in de Goffert!

 

Je kunt nu je stem uitbrengen op een van de onderstaande keuzes. In tegenstelling tot wat we eerder vermeldden, kun je ook nog altijd je stem uitbrengen op voorgaande Awards.

 

Sorry, er zijn geen polls op dit moment.
Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.