Zo zagen wij het: VVV-NEC

Venlo uit, op de één of andere manier toch altijd één van de leukere uitwedstrijden van het seizoen. Het was dan ook niet voor niets dat er dit jaar zo’n 350 NEC’ers meereisden. Eigenlijk is het één van de dramatische stadions van Nederland. Om over dat uitvak nog maar niet te spreken. Er hangen geloof ik drie hangpotten voor het hele uitvak, de catering is geregeld in iets wat lijkt op een tuinhuisje met een flink hekwerk er voor en de wedstrijd valt al helemaal niet te volgen met die enorme staalconstructie voor het uitvak.

Maar als voetbalsupporter zoek je natuurlijk naar de schaarse zaken die je kan romantiseren. De Koel is een authentiek en traditierijk voetbalstadion. Vanuit de kleedkamer bereiken de spelers via een unieke trap de poorten naar het veld. De wc’s ruiken nog lekker ouderwets naar pis en met een beetje geluk wordt je (in de thuisvakken) tijdens de match zeiknat. Op het betonnen tribunedeel, in het uitvak, moet je nog lekker de hele wedstrijd staan en kan je bij een goal hoog de hekken in klimmen. Waarom hebben die gasten eigenlijk een nieuw stadion nodig?

Venlo ligt vooral ook lekker dichtbij. En we maken er standaard nog iets van een reële kans. De resultaten van de afgelopen twee uitwedstrijden tegen Zwolle en Heerenveen waren daarbij natuurlijk extra lekker. Hoog in de hekken zat een groot deel van het uitvak al binnen twee minuten. In het begin van de tweede helft werden de klimkwaliteiten nog maar eens op de proef gesteld. Eind tweede helft was ik zowaar blij dat we ook lekker konden wegduiken achter dat grote hek. Want het leek nog bijna helemaal fout te gaan: uiteindelijk 2-2. Eigenlijk best redelijk gevoetbald, maar totaal onnodig die gasten nog de kans gegeven om terug te komen.

Onze jongens traden voor het eerst dit seizoen aan in het beruchte nieuwe uitshirt. Ook Babos had een geheel nieuw setje. Ik vond het geen porum, maar er waren veel mensen die er zeker wel positief over waren. Hetzelfde geldt eigenlijk een beetje voor de sfeer in het uitvak. De sfeer was helemaal niet slecht maar doordat het uitvak daar zo ontzettend breed is heb ik altijd het gevoel dat het niet echt één geheel is. Al kan dat ook komen omdat een select groepje 90 minuten lang een groepje thuissupporters voor het uitvak aan het plagen was.

Overigens mochten wij met een soort van een veredeld vrij vervoer richting Venlo: autocombi met omwisselen bij het uitvak. Prima. Dat leverde wel een aantal problemen op (mensen die hun parkeerkaart waren vergeten, stewards die je vrolijk de verkeerde parkeerplaats opsturen en stewards die vergeten het kaartje om te wisselen), maar dat nemen we maar op de koop toe. Na de wedstrijd werden wij zoals gewoonlijk wat langer op de parkeerplaats bij het uitvak opgehouden. Oogt allemaal wat onhandig maar gezellig is het eigenlijk wel. Is dat nieuwe multifunctionele stadion van die gasten wel echt zo nodig? Volgend jaar weer in de hekken!

Oe-a-Gentenaar

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.