NEC geeft voorsprong weg in Venlo

NEC heeft vanavond in Venlo een 0-2 voorsprong onnodig verspeeld. Door twee goals van invaller Nwofor werden de punten in De Koel gedeeld. VVV pakte hierdoor haar eerste punt in eigen huis.

NEC kende een voortvarende start in Venlo. De wedstrijd was 107 seconden oud toen de eerste treffer al veelbelovend in de touwen lag. Een lange vrije trap vanaf de zijkant van Ryan Koolwijk werd van dichtbij binnen gekopt door Michel Breuer: 0-1. Hetzelfde recept leek zich vijf minuten later te herhalen maar toen werd de bal net voor het hoofd van de Breuer weggehaald. Echt hoogstaand werd het duel echter niet. VVV wist nauwelijks raad hoe het moest aanvallen en NEC leek met de handrem erop te spelen.

De tweede helft begon ook voortvaren. Hij was nog maar net begonnen toen Melvin Platje al op de paal schoot. Even later was het wel raak voor Platje. Evander Sno stuurde Navarone Foor op links weg, die de bal vervolgens knap voorgaf. De voorzet werd door de spits binnen gekopt.

Nwofor zorgde in de 67e minuut voor de 1-2. Een voorzet van de linkerkant van ex-NEC’er Jeffrey Leiwakabessy werd van dichtbij binnengekopt door de Nigeriaanse centrumspits. Vervolgens was NEC de controle over de wedstrijd kwijt en negen minuten later zorgde dezelfde Nwofor ook voor de 2-2. Pastoor reageerde nog en bracht met Leroy George een extra aanvaller in. VVV bleef echter dreigender en ging nog op jacht naar de zege. Maar die kwam er gelukkig niet.