Zo zagen wij het: SC Heerenveen-NEC

Het was een lange zomerstop. Op sportgebied voor de Nederlanders weinig succesvol ook. Het EK werd een grote mislukking, de Tour de France was een zo mogelijk nog grotere teleurstelling. Gelukkig waren de Olympische Spelen er nog. Althans. De afgelopen twee weken kon je bijna niet om het betweterige gelul van wereldverbeteraar Mart Smeets heen. Verschrikkelijk. Het was een hele lange zomerstop.

Gelukkig begon afgelopen weekend de competitie weer. De voorbereiding op het seizoen was niet wat je zegt gelukkig. De wedstrijden tegen Cambuur en Zwolle waren weinig overtuigend, de blessure van Loen was (voor het oog) verschrikkelijk en over de open dag en de bijbehorende ”besloten training” is al genoeg gezegd en geschreven. Gelukkig hadden we aan Heerenveen een onthutsend slechte eerste tegenstander. Eigenlijk mislukte vrijwel alles bij die gasten. Zelfs aan de vooraf georganiseerde tifo-actie viel geen touw vast te knopen.
Al in de eerste helft stond een nette 0-2 score op het bord door doelpunten van Platje en Cmovs. Allebei met het hoofd. En zo werd de grote Marco van Basten, tegenwoordig trainer van Heerenveen, meerdere malen ludiek door het uitpubliek toegezongen: Marco pannenkoek! Zelfs al hadden we in de tweede helft drie rode kaarten gekregen, dan zou ik niet het gevoel hebben gehad dat we nog in de problemen konden komen. En dan te bedenken dat Nuytinck en Conboy geschorst waren en dat de voorhoede nog niet op volle oorlogssterkte is. Wat een heerlijke achterhoede hebben wij trouwens. Van der Gijp zei eergisteravond dat het team met de beste verdediging kampioen gaat worden. Nou, dan zie ik ons toch zeker als een potentiële titelkandidaat. Zelfs Breuer, die geen geweldige voorbereiding doormaakte, speelde prima!

ZZWH2

Na alle kritiek op het nieuwe uitshirt werd er overigens aangetreden in de nieuwe thuisshirts. Mooi. Zou men het op Stadionplein 1 toch niet hebben aangedurfd? Misschien zijn ze wel bezig met andere uitshirts. De reden zal (helaas) de kleur van de shirts van Heerenveen zijn. Enfin, we kunnen bij veel meer uitwedstrijden toch in ons thuisshirt spelen? Hebben ze op de Goffert nog meer tijd om een geschikt uitshirt te vinden!

Een zwaluw maakt nog geen zomer, maar de eerste drie punten zitten in ieder geval in de pocket. In alle eerlijkheid denk ik dat er nog weinig zinnigs over aankomend seizoen kan worden gezegd. De transfermarkt is nog ruim twee weken open en dus kan er nog vanalles gebeuren. Houden we bijvoorbeeld Nuytinck en Conboy? Moet Platje plaatsmaken voor een nieuwe spits? De mensen van de onlangs opgerichte parodie-accounts op Twitter hebben het er maar druk mee. Ondertussen heb ik alle vertrouwen in onze TD. Zondag wacht in ieder geval Ajax en het wordt tijd dat thuis weer eens met die arrogante kwallen afrekenen. Hopelijk kunnen onze jongens, net als afgelopen weekend, rekenen op de volledige steun van het publiek. COME ON ENIESEE!

Oe-a-Gentenaar

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.