Wel een kerstborrel maar geen Jacco!

Het zijn roerige dagen op en rond Stadionplein 1. Gistermiddag stond de jaarlijkse kerstborrel op het programma. Een moment waar mening NEC-supporter zenuwachtig van wordt als hij aan de afgelopen jaren terug denkt. En ook dit jaar ging de kerstborrel niet zonder slag of stoot voorbij. Het was de bedoeling dat Jacco Swart tijdens de kerstborrel na jarenlang de functie van Algemeen Directeur te hebben vervuld afscheid zou nemen van NEC. Enkele uren voordat de festiviteiten zouden beginnen meldde de officiële website met een uiterst vaag berichtje dat het afscheid van Jacco niet door zou gaan. De reden is op dit moment nog onbekend en ook op Twitter laten Jacco’s (bijna ex-) collega’s zich niet uit over de ware reden van Jacco’s absentie. Zeker weten doen we het niet maar de kans dat het met een mogelijke afkoopsom te maken heeft lijkt ons in ieder geval groot. Maar misschien zoeken we er wel te veel achter en was er gewoon onenigheid over de bittergarnituur…

Enfin, de borrel zit er op maar er is nog meer te melden. Zo zou NEC interesse hebben om Guyon Fernandez van Feyenoord in de winterstop over te nemen. Of Fernandez daadwerkelijk een aanwinst zou zijn voor ons elftal is een interessant probleem om de komende dagen eens over te discussiëren onder de kerstboom. Gezien het verleden van Fernandez kunnen we hem in ieder geval goed gebruiken in de strijd om de koppositie in het ‘rode kaarten klassement’. Om te kijken of het wat wordt, is het misschien wel een geinig idee om hem in de Algarve met Rens van Eijden op één kamer te leggen!

En nee, wij willen niet nuilend de kerst in gaan dus we gaan dit bericht toch positief afsluiten. Vanochtend lazen wij namelijk dat Carlos in Manchester op bezoek is geweest bij City om te bekijken of er nog een talentje rondloopt dat bij ons kan komen rijpen. Een speler met het niveau van David Jones die ook nog eens in de spits kan spelen lijkt ons een mooi cadeautje om op 1 januari een glaasje champagne op te drinken. Voor de aandacht van de media is Mario de darter misschien wel wat! En met vuurwerk kan hij ook al overweg. Maar een type-Guidetti zou er ook nog wel mee door kunnen. We gaan het allemaal zien.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.