Schöne leidt NEC naar zege tegen ADO

Na de historische overwinning uit tegen de arneppers vorige week, was de grote vraag of NEC in staat zou zijn om de lijn door te trekken deze week. Tegenstander ADO Den Haag stond slechts een plek hoger op de ranglijst en dus kon er vanmiddag stuivertje gewisseld worden in de Goffert. De belabberde uitstatistieken van ADO dit seizoen gaven de burger vooraf in elk geval moed.

NEC begon de wedstrijd direct voortvarend. Met dezelfde basis-elf als in arnep trokken de Nijmegenaren vol ten strijde. In de 8e minuut leverde dit al resultaat op. Een prachtige steekpass van Zeefuik werd door Lasse Schöne opgepikt en de Deen scoorde beheerst de 1-0.

In de 16e minuut werd het zowaar ook al 2-0. Ditmaal was het Schöne die een mooie steekpass op Zeefuik gaf. De huurling van PSV werd neergetrokken in het strafschopgebied, waarna Schöne de penalty onberispelijk laag in de hoek knalde.

NEC zakte hierna wat in op eigen helft en liet ADO komen. De Hagenezen wisten echter nauwelijks kansen te creëren en NEC hield het gevaarlijkste van het spel. Slechts een afstandsschot van Immers stichtte enig reëel gevaar. In de 31e minuut had Vadocz de 3-0 op de slof nadat een corner uit de kluts voor zijn voeten viel, maar Coutinho redde met moeite.

In de tweede helft ging ADO een op een spelen. NEC leek lange tijd zoekende om een antwoord te vinden op deze omschakeling en oogde zeer slordig in de passing. Desondanks waren er nog enkele goede kansen voor NEC, onder andere via Van der Velden die een voorzet op bijna miraculeuze wijze over het ADO-doel wist te werken.

ADO klopte nadrukkelijk aan de deur bij NEC, maar Babos hield zijn doel enkele malen prima schoon. Met een dubbele wissel (Goossens en Platje voor George en Zeefuik) probeerde Pastoor wat controle terug in de ploeg te brengen, maar NEC bleef slordig. Onder andere Wesley Verhoek was nog dicht bij een aansluitingstreffer in de laatste 10 minuten. Diezelfde Verhoek moest even later geblesseerd het veld verlaten na een charge van Conboy.

Ondanks 4 minuten extra tijd wist NEC de 2-0 over de eindstreep te trekken en pakt het dus wederom 3 hele belangrijke punten in de queeste naar het linkerrijtje. Lasse Schöne, die de eerste seizoenshelft gezien zijn kwaliteiten toch wat teleurstelde, speelde vandaag bij vlagen weer zoals we hem herinneren uit 2008 en lijkt een aardige tandem op te bouwen met Zeefuik. De slordigheid in de tweede helft is iets waar NEC echt nog aan moet werken, maar de mentaliteit in de ploeg lijkt goed en de voortekenen voor een mooie tweede seizoenshelft zijn nog altijd duidelijk aanwezig.