Roorda en De Looijer nu definitief NEC’er

Het zat er al een tijdje aan te komen maar sinds vandaag is het definitief! Geert Arend Roorda en Stijn de Looijer komen in de Goffert ballen.

De 24-jarige Roorda komt transfervrij over van sc Heerenveen en tekent een contract voor twee seizoenen tot medio 2014 met een optie voor één jaar tot 2015. Roorda, voormalig jeugdinternational van Oranje, doorliep de jeugdopleiding van SC Heerenveen en debuteerde in 2007 in de Friese hoofdmacht. Vanwege zwaar blessureleed speelde hij slechts 46 Eredivisieduels voor Heerenveen. Vorig seizoen kwam hij een half jaar op huurbasis uit voor Excelsior.

“Ik zie NEC als een logische stap in mijn carrière”, vertelt Roorda op de clubsite. “Het is een sfeervolle club met een talentvolle selectie. En er wordt goed voetbal gespeeld. Daarnaast kijk ik er naar uit om weer samen te werken met trainer Alex Pastoor”. Technisch Directeur Carlos Aalbers: “Geert Arend is een uitstekende aanwinst voor de selectie van NEC”, stelt de sportbestuurder. “We halen met hem een sterke en dynamische middenvelder in huis met goede technische kwaliteiten. We zijn dan ook zeer verheugd over zijn komst.”

De vier jaar jongere De Looijer, eveneens middenvelder, komt over van FC Den Bosch en tekent een contract tot de zomer van 2016. De Looijer debuteerde vorig jaar september in de basiself van FC Den Bosch en maakt sindsdien een sterke ontwikkeling door. Hij kwam tot op heden tot veertien wedstrijden in het eerste elftal van de Brabantse club.

“NEC heeft aangetoond dat talenten zich daadwerkelijk ontwikkelen. Tijdens de gesprekken met de club heb ik daar nogmaals een duidelijke bevestiging van gekregen. Kortom, ik kijk er naar uit om er een succesvolle tijd van te maken in Nijmegen.” Aalbers: “Stijn de Looijer is een talentvolle speler die ook in de belangstelling van enkele andere clubs stond. Hij kiest bewust voor NEC om een volgende stap te maken.”

Wij wensen beide veel succes, bloed, zweet en tranen bij ons cluppie.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.