DTH Awards 2011-2012: De Nagenieten Award

De zesde stemronde van de DTH Awards is voor de “Nagenieten” Award
(de mooiste NEC-gerelateerde herinnering van het afgelopen seizoen)

De nominaties zijn:

50 uur aftellen
Natuurlijk is de uitslag van een derby erg bepalend over de mate waarin er nagenoten wordt, maar ondanks de nederlaag tijdens de thuisderby was de aanloop naar de derby er één die leuk was en die voor herhaling vatbaar is. 50 uur voor de derby begon het aftellen en met diverse activiteiten werd een heerlijke derbysfeer gecreëerd. Feest in Goffertzicht, feest in de Eendracht, derbyborrels, quizjes en natuurlijk de sfeer voor de aftrap inclusief een speciaal opkomstdeuntje. Aan de sfeer die zo ontstond heeft het dus allemaal niet gelegen. Zo hoort een aanloop naar een derby eigenlijk altijd te zijn! Helaas is dat het enige waar we nog enigszins van kunnen nagenieten na de derby in onze eigen Goffert.

vistas-NEC 0-1!
Tja, we hoeven er eigenlijk weinig woorden aan vuil te maken. Onze eerste uitoverwinning in ruim 30 jaar in arnep, en de enorme vreugde-uitbarsting na afloop, waren onvergetelijk. Op onze site werd er ook nog lange tijd over ‘nagenoten’ en deze categorie is zelfs vernoemd naar die reeks artikelen. Net zoals de goal van George moeilijk te overtreffen zal zijn, zo zal deze nominatie ongetwijfeld eigenlijk op voorhand ook wel vaststaan. Hopelijk kunnen we volgend seizoen zowel de uit- als de thuiswedstrijd hier nomineren!

The return of the Vadocz
Het nieuws gonsde al enkele dagen rond: Vadocz zou terugkeren naar Nederland, waarschijnlijk bij Heerenveen. Hier en daar klonk wat verongelijkt gebrom (“Waarom Heerenveen?”), maar overwegend leek men vooral enthousiast dat een van de grote inspiratoren achter het jubeljaar 2008 terugkeerde in de Nederlandse competitie. Plots kwam de megaklapper, bij het sluiten van de markt op 31 augustus: Vadocz kwam inderdaad terug naar Nederland. Echter niet naar Heerenveen, maar terug bij ons eigen NEC! Het dak ging eraf. Ineens wist iedereen het zeker: NEC ging voor Europees voetbal. We hadden ineens ‘het beste middenveld van de hele eredivisie’. Vadocz was de ‘ontbrekende schakel voor een nieuw jubeljaar’. En meer van zulke superlatieven. Helaas moeten we richting het einde van het seizoen constateren dat Vadocz nooit echt meer het niveau van 2008 wist te halen, al is hij zeker een meerwaarde gebleken voor onze ploeg dit seizoen. Absoluut een aanwinst en we zijn blij dat hij er is (en blijft…?), de grote vreugde-explosie bleek achteraf echter ietwat overtrokken. Deslaniettemin, voor een paar dagen was het stevig genieten geblazen.

Sorry, er zijn geen polls op dit moment.
Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.