Niks erbij, wel eraf?

Het in augustus aangetrokken Hongaarse spitsen-’talent’ Marton Eppel mag alweer uitzien naar een nieuwe club. Zelfs in onze huidige voorhoede, waar supersub Melvin Platje met 4 doelpunten de trotse topscorer is en PSV-huurling en eerste keus in de punt Zeefuik nog altijd geen enkele keer het net heeft weten te vinden, blijkt de Hongaar te weinig indruk gemaakt te hebben om een langduriger verblijf in Nijmegen af te dwingen. We hadden hier graag willen onderschrijven dat hij het bij de trainingen inderdaad niet al te best deed, maar aangezien niemand meer een training te zien krijgt bij NEC dezer dagen, zullen we de technische staf maar op hun woord moeten geloven.

Overigens is zijn vertrek, of de tegenvallende produktie, voor NEC geen aanleiding om in de winterstop op zoek te gaan naar versterkingen in de voorhoede. In de VI liet Aalbers al onomwonden weten dat er niks bij gaat komen: “Er is allereerst geen budget voor. Alleen als we spelers zouden verkopen zou er wat ruimte ontstaan. Daarnaast zijn scorende aanvallers schaars en dus hangt er een flink prijskaartje om hun nek. Bovendien hebben we nog het volste vertrouwen in jongens als Zeefuik en Nijland. Zij moeten even over de drempel heen. Dan weet ik zeker dat ze de verwachtingen zullen waarmaken.”

Een mogelijke spelersverkoop is overigens zeker geen wishful thinking. Stond Goossens eerder al in de belangstelling van enkele clubs, ook Schöne schijnt zijn bewonderaars te hebben, vooral in Frankrijk. Volgens diverse Deense media hebben tenminste drie Franse clubs belangstelling voor de Deen, waarvan Evian (momenteel 11e in Ligue 1) het meest concreet is. We wachten dus nog maar even af, want de tweede seizoenshelft in met Zeefuik en Nijland als onze grote troeven stelt eerlijk gezegd toch niet bepaald gerust…

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.