NEC wint en gaat de play-offs in!

NEC heeft het op de valreep toch nog geflikt: de ploeg kwalificeert zich voor de play-offs! Op een hectische laatste speeldag vielen alle poppetjes op de juiste plek en maakte NEC de gehoopte sprong naar de 8e plek in de ranglijst. Een verzilverde penalty van Schöne en een intikker van Zeefuik zorgden voor een verdiende 1-2 overwinning, en de resultaten op de andere velden deden de rest.

Het begon allemaal wat minder voor NEC. Zowel Nuytinck als Van Eijden bleken niet beschikbaar door blessures, en dus moesten Szélesi en Cmovs weer eens centraal aantreden. Amieux nam wederom de plaats van de geblesseerde George op links in. In een open beginfase met kleine kansjes over en weer, was het na een klein half uur spelen NEC dat mocht openen. Zeefuik werd neergehaald in het strafschopgebied en uiteraard Lasse Schöne scoorde beheerst vanaf de penaltystip. Op dat moment stond RKC in Breda echter op 1-1, en was PSV virtueel 2e door een 0-1 voorsprong bij Excelsior, waardoor NEC nog altijd weinig opschoot met de voorsprong en een virtuele 9e plek (PSV op de 2e plaats betekende immers dat slechts positie 8 recht gaf op play-offs).

In de tweede helft drong Heracles wel iets aan, maar na 62 minuten spelen was het Zeefuik die NEC lucht verschafte met een simpele intikker op aangeven van Lasse Schöne: 0-2. Feyenoord had op dat moment al de leiding genomen in Heerenveen en NAC leidde 2-1 (en enkele minuten later 3-2) in Breda. Bovendien had Utrecht de leiding genomen uit bij Roda. Alles leek opeens goed te vallen en NEC was bij deze stand virtueel 8e. Het bleef echter spannend, want een doelpunt van Heerenveen of RKC kon zo weer roet in het eten gooien. Zeker toen Heracles in de 83e minuut via Everton terug kwam op 1-2. Bij een gelijkspel van NEC was de Europese droom immers definitief voorbij.

NEC wist de 1-2 echter over de eindstreep te trekken. En aangezien onze directe concurrenten Roda JC en RKC allebei hun wedstrijden verloren, trekt NEC vandaag triomfantelijk aan het langste eind. Een 8e eindklassering is een evenaring van de prestatie onder Mario Been in 2007-2008, en we weten allemaal nog wat er toen gebeurde! En als slagroom op het toetje volgt nu een play-off tweeluik met aartsrivaal vitesse. Dat lijkt ons dus duidelijk: de nummer 1 van Gelderland!!! Forza NEC!!