NEC en NAC delen punten

Na een goede periode was de verwachting dat NEC vandaag een relatief eenvoudige dag zou hebben met het slecht draaiende NAC. De ervaring leert echter dat NEC zelden goed presteert tegen laaggeklasseerde teams en dat NAC in de Goffert altijd lastig is. Zo bleek ook vandaag maar weer eens; de strijdlust die NEC de afgelopen weken kenmerkte was deze middag ver te zoeken en de fantasie om de NAC muur te slechten was evenmin aanwezig. Een logische puntendeling was dan ook het gevolg: 1-1.

Na een klein openingskwartiertje met aanvalsdrift van NEC-zijde, zakte de wedstrijd qua strijdlust, kwaliteit en snelheid flink in. NEC had meer balbezit maar wist zich geen raad met de NAC-defensie, terwijl NAC simpelweg loerde op de counter en de snelheid uit het spel haalde. De Bredanaren kregen zelfs de betere kansen, al zag het er voetballend van beide zijden allemaal niet fraai uit. Vlak voor rust zette NEC eindelijk weer eens aan en gelijk kreeg het ook enkele kansen, waarvan een fraaie stiftbal van Platje op de lat de beste mogelijkheid was op een openingstreffer. Na 45 minuten was het echter nog altijd 0-0.

De tweede helft vertoonde eenzelfde beeld, tot aan de 60e minuut. Van Eijden liet een voorzet van zijn voet springen richting Lurling en in zijn haast om de fout te corrigeren raakte hij Will, waarna Lurling eenvoudig de twee hoopjes op de grond kon omspelen en de 0-1 scoren. Na de 0-1 zakte het niveau van de wedstrijd nog verder weg. Twintig minuten voor tijd mochten Stutter en de van een schorsing teruggekeerde Conboy het veld in voor een teleurstellende Rieks en een licht geblesseerde Breuer. Even later moest Will met een naar uitziende handblessure het veld verlaten en kwam Cmovs, net hersteld van een armbreuk, in zijn plaats. NEC zocht naar de gelijkmaker, maar miste de kwaliteit en de scherpte om het NAC echt lastig te maken. Toch kwam de 1-1 er uiteindelijk in de 82e minuut, meer door geluk dan kunde. Na een kolderieke flipperkastsituatie in het strafschopgebied van Ten Rouwelaar viel de bal uit de kluts voor de voeten van Platje, die het leer in de verre hoek schoot.

Daar bleef het verder ook bij in een wedstrijd die we beter maar zo snel mogelijk weer kunnen vergeten, zoals zo vaak met NEC-NAC edities. Op naar Waalwijk de volgende week voor hopelijk een meer aantrekkelijke pot voetbal en drie punten.