NEC en NAC delen de punten

Vanavond moest NEC aantreden in een altijd kolkend Rat Verlegh stadion tegen NAC Breda. Wedstrijden tegen NAC zijn nooit een eenvoudige opgave, zeker niet in Breda, maar NEC draait de laatste weken aardig en dus was er hoop op een goed resultaat.

NEC begon de wedstrijd prima. Binnen 5 minuten waren er al twee goede kansen te noteren, voor George en Schöne. Zeefuik kopte in de 13e minuut op de lat. De goal kon echter niet uitblijven en in de 20e minuut schoot Schöne van afstand onberispelijk de 0-1 binnen. NEC bleef de eerste helft veruit de bovenliggende partij en won bijna alle duels. In de 25e minuut miste Vadocz een dot van een kans voor bijna leeg doel, maar de bal werd door een NAC verdediger van de lijn gehaald. Pas op slag van rust kreeg NAC haar eerste kans, maar Babos redde tot tweemaal toe fantastisch.

Dat NEC het naliet om zichzelf te belonen zou in de tweede helft echter op pijnlijke wijze terug komen spoken. Waar NEC de eerste helft domineerde, daar lag onze ploeg de tweede helft bijna voortdurend onder druk. Het verschil tussen de twee helften was ronduit schokkend. NAC was in het tweede bedrijf veel feller dan NEC. Na enkele fantastische ingrepen van Babos viel in de 77e minuut de haast onvermijdelijke 1-1 door Boukhari. NEC had de gelijkmaker helemaal aan zichzelf te danken; de ploeg was geen schim van de formatie in de eerste helft en speelde veel te slap. Pas in de laatste 10 minuten werd NEC weer een beetje wakker. Er waren in de slotfase dan ook over en weer kansen. Gescoord werd er echter niet meer. Wel kreeg Boukhari nog een rode kaart in de slotminuten. Voor de wedstrijd maakte het weinig uit.

En dus kan NEC een punt meenemen uit Breda. Normaliter een nette prestatie, maar gezien het krachtsverschil in de eerste helft is het toch wat teleurstellend. De wereld van verschil in het niveau van NEC voor en na de rust zal Pastoor echter niet lekker zitten en er zal ongetwijfeld nog flink over nagesproken wordne in de kleedkamer.