#Max140: Het spectrum van de loftrompet

@basticheler Lange tijd niet zo genoten van een voetbalwedstrijd als vanavond, ongeacht de uitslag. Van de eerste tot de laatste minuut spektakel #necher

Pfjiew… net op tijd, de eerste winst in de Goffert. En direct stromen de complimenten binnen. Kritiek komt in Nijmegen sneller dan het geluid, maar deze klanken van de loftrompet klinken ook lekker. Het neutraal geachte Studio Sport, in de persoon van commentator Bas Ticheler, geeft zomaar een compliment. Wat mooi als iemand met die status de moeite neemt, voetbal via NEC te promoten. Het is geweldig om de loftrompet te horen juist voor de wedstrijd tegen FC Bony.


Van crisis tot hosanna-stemming

Maar wacht eens even. Nog maar kort geleden was het (bijna) crisis en nu is het alweer hosanna. Mag ik even de tijd hebben om in de war te zijn, alsjeblieft?
Een paar weken geleden was het crisis. Wedstrijden tegen Willem II en VVV waren het aankijken niet waard en werden niet gewonnen. Een absolute schande. Kritiek alom: geen spits, de ene NEC-speler leek een andere te moeten helpen herinneren in welke kleur hun collega ook al weer speelde, de bal effe lekker in de ploeg houden zat er niet in, maar dat moest wel. Een slechte serie bracht NEC diep in het rechter rijtje. Nijmegen was op zoek naar elf vuilniszakken.
Zonder enige merkbare verandering in het spel klom NEC naar de middenmoot en een saai, kleurloos seizoen diende zich aan. De mond stond vaak open. Niet van het aanmoedigen, maar van het gapen. En thuis werd er steeds maar niet gewonnen. Dit keer was Nijmegen op zoek naar elf sjamanen: was de Goffert behekst? En toen stonden we vijfde. Heeft iemand gezien hoe dit gebeurde? Niemand in Nijmegen in ieder geval. Tot afgelopen zaterdag, een heerlijke pot.

BAM!

Electrabel gaf al het goede voorbeeld: met een knal ging de druk van de ketel. Net als bij NEC dit weekend. Eindelijk liet men de energie de vrije loop en net als bij het galmen van de kolencentrale konden velen ervan genieten.
We kunnen relaxed uitkijken naar komend weekend. Comfortabel zevende, met een lekker gat naar de middenmoot en zicht op de vierde plaats. Waar gaat dit eindigen? Europees voetbal? Waarom ook niet? Iemand moet het als eerste zeggen. Dan doe ik het wel. Mijn eerdere verbazing over vier keepers heeft niet geholpen, want NEC heeft juist de vijfde binnen gehaald. Dus als ik zeg ‘Europees voetbal’, who cares? Maar het kan wel degelijk. NEC zit nu in een flow, laten we ervan profiteren nu het nog kan. Wel doen hoor, want we waren al eerder vol vertrouwen, maar ook bezorgd, boos, radeloos, reddeloos, afwachtend, apathisch, bedroefd, gewoon neutraal en nu dus vrolijk. Met de NOS-loftrompet in de oren komt daar nu ‘vol trots’ bij. En na het weekend kunnen we misschien ‘euforisch’ toevoegen?

NEC stuitert alle kanten op. Het is om van gek van te worden, heerlijk. Het emotionele spectrum van de NEC-supporter is dit seizoen onmenselijk breed. Voordeel: emotioneel labiele supporters, dat zijn de beste. Handig voor komend weekend. Laat je meevoeren in de emotionele achtbaan, die NEC heet. We hebben nog 22 wedstrijden te gaan. #mijngod

 

Volg Max op Twitter via @max140dth, of tweet zelf over NEC en gebruik #max140dth of #max140.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.