DTH opinie: Verhuizen is geen optie!

Het was even schrikken vanmorgen. NEC sluit verhuizing niet uit was te lezen in de Gelderlander. Een reactie vanuit de club na het raadsbesluit van een paar dagen geleden om geen geld te stoppen in een (kleine) verbouwing van de Goffert. Een verbouwing die betaald zou worden door een hogere huur aan de verhuurder, de gemeente Nijmegen dus. Afgelopen week wilden partijen zelfs de club niet meer als gesprekspartner zien en komt er een onderzoekje om te kijken of de goffert verkocht kan worden, want de gemeente wil van deze sportaccomodatie af. Je zou bijna denken dat ze ook van de club af willen wanneer je die lijn zou doortrekken.

Het is dezelfde raad die een motie aan heeft genomen dat NEC in de Goffert moest blijven, maar wat zijn deze woorden waard, wanneer je vervolgens niks doet aan (het onderhoud van) de Goffert en zelfs de huurder links laat liggen? Gebakken lucht in populistische retoriek, meer is het niet geweest, die motie.

NEC is boos dat het de afgelopen 5 jaar aan het lijntje is gehouden. De gemeente ging voor het TIP, maar TIP ging ook niet door en zo ziet de club dat gesprekspartner gemeente Nijmegen van ambities met een topsportcentrum naar een kapotte vuilniszak die aan de straat wordt gezet is gegaan. Met een briefje erop: Deze vuilniszak is kapot. wilt u als bewoner aub deze zak zelf herstellen? Correspondentie niet mogelijk.

In principe heeft de gemeente ook een punt dat de gemeente niet de hypotheekverstrekker en het voorschotje.nl van de club is, maar was hierover wel eerder duidelijk en eerlijk geweest. Hoewel de VVD het graag anders ziet, is de gemeente nog steeds de verhuurder. Het lijkt mij logisch dat de gemeente dan ook verantwoordelijk is voor het onderhoud. Helemaal wanneer de huurder deze verbouwing zelf wil betalen middels een hogere huur. Tel daarbij op dat de gemeente allerlei eisen op tafel heeft gelegd op financieel gebied in aanloop naar het TIP. NEC moest dit, NEC moest dat en de gemeente hoeft, zo blijkt nu, kennelijk niks. TIP laten vallen, Goffert laten vallen en voormalig gesprekspartners laten vallen. Niet netjes.

Dat de club geen hypotheek krijgt vind ik ook geen argument van de club. Feitelijk juist, maar als argument niet, want daar heeft de voetbalwereld het helaas zelf naar gemaakt.

De club kijkt nu naar andere opties en denkt makkelijker partners te vinden voor een nieuw stadion, ergens tussen de industrie aan de rand van de stad. Mocht de raad dit zover laten komen, dan neem ik dat de verantwoordelijke raadsleden voor altijd kwalijk. En Jacco, verhuizen is geen optie, want NEC=Goffert!

Bleum

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.