DTH Awards 2011-2012: De Roestige Drol

De vijfde stemronde van de DTH Awards is voor de “Roestige Drol”
(De ‘prijs’ voor de slechtste of meest vervelende persoon/groep/organisatie)

De genomineerden zijn:

Uitvak van NAC Breda
Twee jaar geleden hebben ze bij NAC iets heel naars gedaan: ze veranderden hun uitvak in een terrarium. Letterlijk. Het hele uitvak werd namelijk ommuurd met een grote glaswand. Gevolg: als uitsupporter krijg je nauwelijks meer iets mee van de sfeer in het stadion, want het geluid wordt volledig gedempt. Ook het zicht op de wedstrijd wordt door het bobbelige plexiglas en de metalen posten belemmerd. Een bezoekje aan NAC is verworden van een mooie sfeervolle voetbaltrip tot een strafexercitie, een soort ‘spot de die-hard supporter’ avontuurtje. De Feyenoord aanhang liep twee seizoenen geleden al demonstratief weg uit het vak, en eigenlijk zouden alle supporters dat moeten doen totdat dit gedrocht uit zijn lijden verlost wordt. Maar wellicht is dat juist precies waar ze bij NAC stiekem op hopen. Uitsupporters zijn immers alleen maar ellende en hoofdpijn. Nietwaar, gemeentes van Nederland?

TIP partners
Het waren grootse plannen. Eensgezind en met alle neuzen dezelfde kant op gingen de gemeente, enkele zorginstellingen in de regio, en een aantal sportclubs samen werken aan de verwezelijking van een fraai nieuw multifunctioneel sportcomplex. Dat was de theorie althans. Het gehakkel begon al met de keuze van een lokatie. De Goffert, sinds jaar en dag thuishaven van NEC, bleek opeens mogelijk niet geschikt meer. Bestemmingsplannen, boze buren, boomgrenzen, en Joost mag weten wat nog meer kwamen ten tonele en het eindeloos lange gesleep en overloos gedebatteer begon. En toen er zowaar een oplossing in zicht kwam, waren er gemeenteraadsverkiezingen en begon het nieuwe college weer van voren af aan. Jaren en honderduizenden euro’s later was men het in elk geval eindelijk eens over de lokatie: het TIP zou in de Goffert komen (“Verrassing!” “Heh heh.”). Nog altijd zat er ondertussen nog geen paal in de grond. Het volgende obstakel: NEC moest allerhande garanties overleggen en krom liggen om in korte tijd financieel gezond te geraken en zelfs een buffer op te bouwen. De club deed dit met verve. Maar toen alle lichten eindelijk op groen leken te springen kwam de doodsklap: de zorginstellingen verklaarden opeens doodleuk dat ze niet verwachtten aan de financiële eisen te kunnen voldoen. Weg TIP. En bedankt. Ruim vijf jaar getreuzel en gezwets, en iedereen staat nog altijd met lege handen. TIP ‘partners’, wat een lachertje.

Politie Gelderland-Zuid
Laten we een ding gelijk vooropstellen: we mogen bij DTH dan een vergaarbak van allerhande meningen en achtergronden zijn, over een ding zijn we het wel eens en dat is dat relschoppen nooit goed te praten is. Desalniettemin bestaat er ook nog zoiets als een proportionele reactie. Iets waar de politie van regio Gelderland-Zuid blijkbaar nog nooit van gehoord heeft. In een samenleving waar overvallers, moordenaars en verkrachters netjes beschermd worden door de privacywetgeving, daar mag oom agent blijkbaar zonder problemen pontificaal foto’s plaatsen van mensen die zij als ‘hooligan’ bestempelen. Het maakt verder niet uit of je echt iets op je kerfstok hebt of gewoon toevallig op het verkeerde moment op de verkeerde plaats was, je foto wordt zonder pardon breeduit op de website van de politie vertoond. Bewijslast en gedegen politieonderzoek in de Nederlandse rechtsstaat? Ben je gek, gewoon lekker populistisch wat foto’s online gooien zodat mensen zich kunnen verlekkeren over wat de buurman blijkbaar allemaal wel niet uitgevreten heeft en het volk is weer gerustgesteld. Een land is moreel bankroet als de ordehavende instanties bij willekeur bepaalde groepen vogelvrij kunnen verklaren. Super gedaan, politie, wat zullen wij vannacht weer rustig slapen.

Sorry, er zijn geen polls op dit moment.
Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.