Aan Het Lijntje: Mandy de Weijer

Deze keer in aan het lijntje, de eerste vrouwelijke deelnemer, Mandy de Weijer. Mandy is 21 jaar en heeft sinds dit seizoen een seizoenkaart in Vak080. Ze gaat al een aantal jaren met vrienden naar NEC, maar drie jaar geleden is de vonk echt overgeslagen. Ze ging toen met haar inmiddels ex-vriend, maar heeft nu zelf een seizoenkaart genomen. Zoals ze zelf zegt: “Ik hou van de sfeer, de gezelligheid en de spanning”.

[singlepic id=2647 w=480 h=360 float=center]

Mandy zou graag zien dat er iets aan de veiligheid in Vak080 gedaan wordt: “Ik ben nogal klein van lengte en sta dus vaak vooraan, zodat ik beter zie. De meeste jongens kunnen makkelijk over mij heen kijken. Nu is het zo dat je minimaal 2 stappen van de reling af moet staan, dit op verzoek van de brandweer omdat dit de enige vluchtroute van het vak is. Ik heb de neiging, als ik vooraan sta, om tegen de reling te leunen. Misschien kunnen ze een extra reling verder naar achter plaatsen?”

[singlepic id=2651 w=320 h=240 float=left]Mandy is blij met Vak080: “Ik vind het wel een goede zaak van NEC dat ze Vak080 hebben gerealiseerd. Ik kan niet de hele wedstrijd stil blijven zitten, en kan al helemaal mijn mond niet dichthouden. Ideaal dus, zo’n sfeervak, waar je de hele wedstrijd mag staan, zonder dat je iemand in de weg staat (mensen die wel willen zitten), en je kunt je lekker uitleven door mee te zingen voor ONS NEC!”

 

“De wedstrijd VVV Venlo – NEC van vorig seizoen (2010-2011) is mij altijd nog bijgebleven, omdat toen ook mijn vader meeging. Tijdens deze wedstrijd scoorde Lorenzo Davids! We gingen met de 3 punten naar huis. Mijn avond kon niet meer stuk! Natuurlijk ook de play-off wedstrijd uit tegen Vitesse! Dat gevoel wat je krijgt in het grootste theater van Nederland als jouw clubje daar speelt is geweldig. Helaas hebben we, zoals iedereen zich natuurlijk herinnert, niet gewonnen. Maar als je voor het eerst naar een uitwedstrijd tegen Vitesse gaat, is dat een superervaring. Voor deze wedstrijd had ik mijn eigen NEC-tenue gemaakt”.

[singlepic id=2646 w=480 h=360 float=center]

Gábor Babos is momenteel haar favoriete speler: “De ballen die hij uit de goal houdt, zijn grandioos!” Melvin Platje valt haar toch wel tegen: “Ik had veel meer van hem verwacht hier bij NEC. Maar hij loopt te klungelen met de bal en weet af en toe niet wat hij nou met de bal moet doen. Neem de wedstrijd van AZ – NEC (afgelopen 20 oktober), dat was het toppunt; een prachtig kans missen voor OPEN GOAL!” Vleminckx had van Mandy wel terug mogen komen: “Dan werden er misschien wat meer goals gemaakt. Goed voor NEC en goed voor de sfeer”.

De sfeer in de Goffert noemt Mandy redelijk: “Als de thuisresultaten van NEC zouden verbeteren, verbeterd de sfeer ook automatisch. Ook vind ik dat ons NEC moet worden toegezongen als we achter staan. Steek die jongens een hart onder de riem en geef ze de power om toch door te vechten.”

[singlepic id=2648 w=480 h=360 float=center]

Over trainer Alex Pastoor zegt ze: “De resultaten die behaald zijn met Alex Pastoor zijn dit seizoen nog niet zo spectaculair, maar hij moet het doen met de spelers die hij nu heeft. Ik merk wel dat hij steeds probeert om een betere basisopstelling te vormen. Een pluspunt van Alex Pastoor vind ik dat hij langs het veld de rust goed kan bewaren. Hij begint bij een tegenslag niet gelijk te vloeken en te tieren. Wat dat betreft een voorbeeld voor vele trainers”.

[singlepic id=2649 w=288 h=216 float=left]De voetbalwet gaat Mandy wat te ver: “Ik vind dat je je als supporter niet moet gaan misdragen. Het blijft een spelletje, en hoe frustrerend of hoe spannend zo’n wedstrijd soms kan zijn, dat is geen reden om te gaan relschoppen. Je hebt jezelf daar nog het meest mee. En ik vind het goed dat hier maatregelen voor getroffen worden. Wel vind ik dat er een grens getrokken moeten worden. Ik las laatst dat ze willen dat de relschoppers onder de supporters dan een enkelband kunnen krijgen, meldplicht tijdens uitwedstrijden en een ontzegging van bepaalde dancefestivals. Dit vind ik persoonlijk een beetje ver gaan. Wat heeft een voetbalwedstrijd te maken met een dancefeest?”

Op  de hoeveelste plek eindigt N.E.C. dit seizoen?

“NEC eindigt dit seizoen op de 8e plek. na de winterstop gaan ze weer knallen!”

Studio Voetbal Of Voetbal International?

“Geen van beide, Ik interesseer me niet zo in deze programma’s, ik kijk alleen Studio Sport.”

 

Robert

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.