Zo zagen wij het: NEC – PSV

Voetbalvrienden uit Amsterdam en Enschede: jullie dankbetuigingen en andere blijken van waardering zijn van harte welkom! Dankzij ons trotse NEC is de competitie weer spannend. Na de wanvertoning tegen Den Haag, werd het rood-zwart en groene blazoen zondagnamiddag stevig opgepoetst. Daar mag in den lande best even stevig voor geapplaudisseerd worden, niet waar?

 

PSV: zondag eindelijk geen Guus Geluk

Het was zo’n wedstrijd waar je op voorhand nou niet gelijk vertrouwen hebt in de goede afloop. PSV is een taaie tegenstander, waartegen NEC niet ál te vaak goede zaken doet. De lichtstadbewoners ballen op het moment niet al te best, maar staan stiekem wel bovenaan. Met het nodige geluk, dat wel. Precies het geluk waar het hen zondag aan ontbrak.

 

Doekies

Voorafgaand aan het sportieve treffen, droegen beide supportersgroepen hun steentje bij aan de landelijke actie “Tegen het moderne voetbal”. Net als in alle andere stadions gingen aan twee kanten van de Goffert fraaie spandoeken de lucht in. Mooi dat zoiets op deze schaal lukt! Check even de website www.tegenhetmodernevoetbal.nl om de acht punten na te lezen waar het om te doen is. Kort gezegd: voetbal is niet van bobo’s, zakkenvullers of opgeblazen ego’s, maar van ons, de supporters.

 

Toewijding

De eerste helft verliep tot de gelijkmaker van Dzsudzsák geheel naar wens. NEC verdedigde stug en zat goed bovenop de schaarse aanvallen van PSV, zij het dat ook de lat bescherming moest bieden tegen een Eindhovense treffer. NEC ploeterde met veel toewijding voort, waarbij er eigenlijk nauwelijks uitblinkers opvielen. Geeft niet, een hecht collectief is ook wat waard. Tegen theetijd liet George van zich spreken. De dartele buitenspeler vuurde vanaf een meter of 22 een kanonskogel af op Isaksson, die de bal achter zich in de touwen zag verdwijnen. Een mooie meevaller op slag van rust.

 

Dzsudzsák rotzak

Helaas gooide een veel te snelle tegentreffer van Dzsudzsák roet in het eten. Prima goal hoor, maar waarom vindt die knaap het nodig vervolgens demonstratief met de wijsvinger voor de lippen langs de tribunes te rennen? Wat is dat voor een onsportieve onzin? Probeert hij qua wangedrag de terecht geschorste Toivonen te overtreffen ofzo? Waarom heeft PSV toch altijd een abonnement op dit soort spitsen? Zie ook Kezman, zie Lazovic. Een fiks spreekkoor waarin hevig gespeculeerd werd over ’s mans afkomst was zijn deel. Ook niet netjes, maar ja.

 

Onvriendelijker

De tweede helft was een stukje onvriendelijker. Over en weer vielen rake trappen. Geduwd werd er ook, bijvoorbeeld in een situatie voorafgaand aan de tweede PSV-goal. Lens deelde daar een koekie uit aan Amieux, maar de scheids zag (ik denk terecht) geen reden de watervlugge ex-NEC-er terug te fluiten. Wie dacht dat PSV vervolgens erop en erover zou gaan, had het mis. De in het koninklijk wit gehulde titelpretendenten sprongen namelijk veel te hooghartig met de kansen om, zodat ze in de slotfase het deksel lelijk op de neus kregen. Met de moed der wanhoop bleef NEC op zoek naar de felbegeerde gelijkmaker, die dichter bij kwam na een dubbele wissel (Ten Voorde en Goossens erin), welke naar mijn smaak al te lang op zich had laten wachten. Op aangeven van George was het Zomer die de bal opnieuw in het netje kopte. Een prachtige afsluiting van een mooie voetbalmiddag.

 

Nummer 1 van Gelderland?

Dat gelijkspel is een mooi resultaat, maar op de ranglijst schieten we er niet bijster veel mee op. Laat NEC zich dus maar richten op het “kleine” kampioenschap, namelijk dat van Gelderland. Een titelstrijd waar met de wedstrijden tegen De Graafschap en Fietstas in het vooruitzicht veel punten te behalen vallen. Om over eeuwige roem nog maar te zwijgen.

 

Joris

 

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.