DTH Opinie: Rood, groen, blauw, paars, geel en roze

Het was afgelopen kerstborrel dat ik samen met Brookie wat stond te drinken en we lekker over ons cluppie aan het lullen waren. Het was een heerlijk informeel gesprekje over vroegere tijden en hoe de club wel en niet veranderd was. Maar niet alleen onze club was veranderd, ook de spelers waren veranderd. Zo konden wij beide niet begrijpen waarom spelers tegenwoordig op paarse, oranje, geel, roze, witte en of groene voetbalschoenen liepen. Je ging er toch niet beter door voetballen!? Daar waren we het beiden duidelijk over eens. Brookie was net als ik van de oude stempel!

Na een kwartiertje vergezelde Cillessen ons. Een mooie kans om te vragen wat hij van al die gekleurde patta’s (schoenen in het slang van Davids) vond. Jasper begreep er zelf ook niks van. Sterker nog hij was er helemaal wars van en hij speelde zelf het liefst op zwarte schoenen. Zo vertelde hij dat als hij op voetbalschoenen liep waar een kleur op zat, die hem niet beviel, hij deze met zwarte lederverf oververfde. Wat een held die Jasper dacht ik bij mezelf. Meteen was voor mij duidelijk dat hij de keeper van de toekomst was en perfect bij NEC paste. Want wij willen geen voetbalschoenen met mooie kleurtjes zien! Wij willen strijd en oude Copa Mundials, Kaisers en of Kings zien. Wij willen helemaal geen R9, Swoosh, Predator of weet ik veel hoe ze allemaal heten.

Spelers die met gekleurde schoenen het heilige Goffertgras betreden staan al met 1-0 achter i.p.v. met 1-0 voor. Deze spelers moeten zich meer bewijzen dan wie dan ook. Wie denk je wel niet dat je bent met je Milka-schoenen!

Jeffrey

                                                                 Dit is natuurlijk helemaal verboden!                                     

DISCLAIMER: Fansite De Trouwe Honden is op geen enkele manier verantwoordelijk voor de onzin die een medewerker geheel op persoonlijke titel uitkraamt. (Aldus, de mening van deze medewerker is niet noodzakelijk, maar wel vaak, dezelfde als de mening van de andere medewerkers).

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.