Zimling 4 wedstrijden geschorst + UPDATE

Wij houden het maar op een vlaag van verstandsverbijstering uit pure frustratie. De aanslag die Niki Zimling dit weekend pleegde op de schenen van Radosavljevic was een potentiële benenbreker: in volle vaart met twee voeten vooruit. En dat op de helft van de tegenstander, terwijl de wedstrijd al lang gespeeld was (87e minuut, 4-1 achter). De kapotte sok van de ADO-middenvelder, waar de scheenbeschermer vol doorheen geschopt was, gaf in een oogopslag aan hoe hard de tackle was geweest.

Vandaag deed de KNVB een schikkingsvoorstel van vier wedstrijden schorsing, een voorstel waar de Deense middenvelder de handjes bij mag dichtknijpen. NEC ging dan ook direct akkoord. "Omdat zo’n overtreding niet op de voetbalvelden thuishoort. Aan de reactie van Niki kon je zien dat hij er zelf ook van geschrokken was, maar dat telt verder niet. Deze straf hebben we te accepteren", bevestigt Carlos Aalbers in De Gelderlander.

De vier wedstrijden waarin we Zimling, toch een van de sterkhouders van het team dit seizoen, zullen moeten missen zijn: PSV en De Graafschap thuis, en de uitwedstrijden tegen VVV en, pijnlijk genoeg, de arneppers uit. Pas medio april mag Zimling weer opdraven, thuis tegen Ajax. Tijd genoeg dus om zijn zonden te overdenken. Want Niki, we houden bij NEC van hard, maar niet van smerig!

UPDATE:

Zimling heeft inmiddels gereageerd op z’n overtreding: "Het spijt me dat ik deze overtreding heb gemaakt. Het is nooit mijn bedoeling mijn directe tegenstander met opzet te beschadigen. Het ging allemaal erg snel. Na de overtreding ben ik gelijk mijn excuses aan Radosavljevic gaan aanbieden. Ik neem mijn verantwoordelijkheid in deze en wil ook mijn excuses aanbieden aan mijn team, de club en de supporters."

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.