Worm heeft het naar zijn zin ‘Down Under’

Zes seizoenen maakte geboren en getogen Nijmegenaar Rutger Worm deel uit van de selectie van NEC. Hij speelde ruim 100 wedstrijden voor onze club in de Eredivisie, maar moest het onder diverse coaches toch vooral hebben van invalbeurten. Afgelopen seizoen besloot Worm daarom om zijn geluk te gaan beproeven aan de andere kant van de wereld in Melbourne, Australië. Deze week ging Voetbal International eens polshoogte nemen om te zien hoe het na een half jaar ging met de Nijmegenaar in de zogeheten A-League. Zijn club Melbourne Heart FC staat momenteel na 23 wedstrijden op een 6e plek (11 teams totaal), een plaats onder stadgenoot Melbourne Victory. Rutger maakte in 18 van deze wedstrijden deel uit van het basisteam. Een duidelijke vooruitgang ten opzichte van NEC dus?

"Ik had tien jaar bij NEC gespeeld en heb honderd wedstrijden in het eerste gespeeld, waarvan veel invalbeurten", bevestigt Worm. "En dan ben je 23 en heb je het in Nijmegen wel zo’n beetje gehad, ga je op zoek naar een andere club en komt dit avontuur op je af. John van ’t Schip [coach van Melbourne Heart FC, DTH] heeft me gevolgd en zag wel iets in mij. Bij NEC kreeg ik een beetje het stempel van ‘eeuwig talent’ of iemand die altijd wel als wisselspeler te gebruiken was. Daar kom je moeilijk van af, maar ik weet dat ik meer kan. Ik groeide niet meer bij NEC, ik speelde niet optimaal en bijna nooit negentig minuten. Dus toen dit aanbod kwam en ik de voor- en nadelen ging afwegen, dacht ik: ‘Dit is een trainer die me zelf heeft gehaald, dus hij heeft vertrouwen in me’."

Worm vervolgt: "Ik ben nog jong, mijn vriendin en ik hebben nog geen kinderen, je kunt vrij je keuzes maken en Australië is een van de mooiste landen van de wereld. Ik kan me hier helemaal uitleven. Natuurlijk, de A-League is een wat mindere competitie dan de Eredivisie, maar het belangrijkste voor mij is: ik kom aan spelen toe. Ik word hier beter, krijg ritme, vastigheid, vertrouwen; de mensen vinden me hier goed. Ik heb het gevoel dat ik word gewaardeerd en dat is een heel verschil met Nijmegen, daar was ik een van de velen. Dan was ik weer linksbuiten, dan rechtsbuiten, ik werd op 10 gezet… Hier ben ik een vaste waarde. Als ik Nederland speel zoals nu in de A-League doe, missta ik niet."

Of er een kans is dat we dat in de nabije toekomst ook met eigen ogen kunnen zien? "Het is in principe een contract voor twee jaar, daarna heb ik het vertrouwen terug. Als ik terugkom in Nederland, zie ik wel weer."

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.