Waardeloos NEC bekert na verlenging verder

Waardeloos was het vanavond in Sittard. NEC speelde vanavond voor de tweede ronde van de beker uit tegen Fortuna. In een zeer slecht gevuld stadion stond NEC onder toeziend oog van 130 trouwe supporters met de rust al met 1-0 achter. NEC probeerde van alles in de tweede helft maar kwam zelfs op een 2-0 achterstand. Lasse Schöne scoorde een kwartier voor tijd de 1-2 en door een vrije trap van Nijland ver in de blessuretijd werd er alsnog een verlenging uit het vuur gesleept. In de tweede helft van de verlenging scoorde Vadocz de 2-3. Fortuna probeerde het nog wel in de laatste minuten, maar uit een counter schoof Platje de bal in het lege doel waardoor de eindstand van 2-4 op het scorebord stond.

Zoals gezegd: NEC speelde dramatisch. Wij willen er verder geen woorden meer aan vuil maken. Donderdag zitten we in de koker als er wordt geloot voor de derde ronde. Een ding is in ieder geval wel zeker: het zal zondag in Waalwijk echt anders moeten als de laatste drie wedstrijden, anders wordt het bijzonder lastig om de punten mee terug te nemen naar Nijmegen.