Vooruitblik: VVV-NEC

Gisterochtend werd bekend, dat zaterdagavond één van de laatste vijf duels onder leiding van Wiljan Vloet op het programma staat. NEC gaat op bezoek bij VVV dat alleen nog tegen de 18e plaats strijd, de play-offs kunnen de Venlonaren niet meer ontlopen. NEC heeft vijf punten achterstand op de 8e plaats, die recht geeft op het spelen van play-offs om Europees voetbal.

Bij VVV-uit moet ik altijd denken aan Emiel van Eijkeren. De beste man was op die gedenkwaardige woensdagavond in ’97 zo koelbloedig om vanaf elf meter, twee minuten voor tijd, NEC in leven te houden: 2-3. Drie dagen later werd VVV volledig stuk gespeeld in de oude Goffert: 6-0! En weer een week later wordt Cambuur in Leeuwarden volledig overklast (0-4) en viert heel Nijmegen feest: NEC blijft in de eredivisie. Emiel (de verlosser) bedankt! Maar ik dwaal af, NEC heeft nog een appeltje te schillen met de Venlonaren. Vorig seizoen werd er immers met 2-0 verloren, door twee goals van Boymans.

18-04-2010 VVV Venlo NEC 2-0
23-03-2008 VVV Venlo NEC 1-2
11-06-1997 VVV NEC 2-3

meer stats…

Bij VVV komen we een aantal oude bekenden tegen. Linksback Youssef El Akchaoui is gehuurd van Heerenveen, en natuurlijk is daar Nijmegenaar en één van NEC’s beste keepers aller tijden: Dennis Gentenaar! Helaas zit Dennis sinds zijn blessure op de bank en speelde hij in 2011 nog geen enkel duel. Zelfs een beperkte keeper als Begois houdt hem dus tegenwoordig uit de basis, arme Dennis. Toch is Dennis nog steeds leider in het VVV-klassement van Dagblad De Limburger, boven Toth en El Akchaoui.

Willy Boessen moet het zaterdagavond doen zonder de geblesseerden Ojo, Ofrany en Van Kouwen. Daarbij is Timisela nog één wedstrijd geschorst. Wiljan Vloet mist Wellenberg (geblesseerd) en Zimling (nog één duel geschorst), maar Will en Amieux keren terug van hun schorsing. De vraag is alleen of Will de wedstrijd haalt, aangezien hij geblesseerd is geraakt bij Jong NEC. Zaterdagavond dalen we dus weer af naar Venlo, kijken of onze Belg zich daar de recordboeken van NEC in kan schoppen. COME ON NEC!!!

 Statistieken
 Eredivisie
  Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren DV DT
Thuis 7 5 2 0 17 5
Uit 6 2 3 1 8 6
Totaal 13 7 5 1 25 11
Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.