Kluivert krijgt geen contract + UPDATE

Naast het aanstaande vertrek van trainer Wiljan Vloet gaat NEC ook afscheid nemen van Patrick Kluivert. De de oud-international,  die op eigen verzoek dit seizoen onbezoldigd actief is als spitsentrainer, krijgt geen contract. Technisch directeur Carlos Aalbers geeft tegenover het Algemeen Dagblad een duidelijke reden. "We hebben al een prima staf."

De topscorer aller tijden van het Nederlands elftal is druk bezig met het starten van zijn trainersloopbaan en Bjorn Vleminckx lijkt wel profijt te hebben aan de samenwerking met Kluivert. De Belg is met achttien doelpunten topscorer in de Eredivisie en verdiende een transfer naar Club Brugge. Of het vertrek van Kluivert enig verband heeft met het vertrek van Vleminckx is niet duidelijk.

De handtekeningenjagers onder ons zullen dus snel moeten zijn.

UPDATE: in De Gelderlander weerspreekt Aalbers inmiddels de berichten die in diverse media zijn verschenen over het niet verder gaan met Kluivert. Volgens de TD is er nog helemaal niks met Kluivert besproken. Aalbers verklaart gepikeerd: "Ik vind het uitermate vervelend dat dit nu wordt gepubliceerd. NEC moet met Patrick nog in gesprek. Ik heb eerder slechts gezegd dat we al een prima staf hebben. Patrick Kluivert loopt dit seizoen stage. Over zijn toekomst moeten we simpelweg nog met elkaar praten. We zijn heel tevreden over de invulling van zijn rol. Daarom ook gaan we bij elkaar zitten. Door alle ontwikkelingen in de trainersstaf is het daar nog niet eerder van gekomen."

Nog even afwachten dus hoe het zal uitpakken.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.