Vooruitblik: NEC-Heracles Almelo

Bjorn op weg naar zijn 17e!Terwijl er van alle kanten door Europeese topclubs aan onze jongens getrokken wordt, werkte de selectie deze week gewoon naar de wedstrijd van morgenavond toe. De 21e speeldag staat namelijk op het programma en Heracles Almelo komt naar Nijmegen.

Na het gewonnen punt in Alkmaar, verloren we er afgelopen zaterdag weer twee tegen NAC. Dus is er morgenavond wat goed te maken voor eigen publiek. Sowieso loopt er een matige reeks tegen de Heraclieden, die er vorig seizoen met de volle mep vandoor gingen. 3,5 jaar geleden wonnen we voor ’t laatst van ze; Van Beukering, Lens en Muslu zorgden toen voor de 3-0 winst. Vorig seizoen hadden Everton en Dost de wedstrijd binnen een klein half uurtje al beslist (0-2) en beleefde NEC een complete off-day, want zelfs een rode kaart voor Heraclied Ten Horst en een strafschop voor NEC brachten geen ommekeer teweeg.

Heracles, de revelatie van vorig seizoen, maakt een wat moeizaam seizoen door en staat maar vier puntjes ‘boven de streep’. Vooral op vreemde bodem weten de jongens van Peter Bosz maar geen punten te sprokkelen. Alleen bij De Graafschap (1-1) werd er gelijk gespeeld, de overige 9 uitwedstrijden werden verloren. De laatste bij grote broer FC Twente met 5-0.

27-09-2009 NEC Heracles A. 0-2
28-09-2008 NEC Heracles A. 1-1
09-11-2007 NEC Heracles A. 3-0

meer stats…

Beide teams hebben de punten dus hard nodig, Heracles voor lijfsbehoud en NEC om toch nog aan te klampen bij het linkerrijtje. Zodat er de 2e seizoenshelft niet voor spek & bonen wordt gevoetbald. Peter Bosz doet ook hard zijn best om NEC in die favorietenrol te plaatsen: "NEC is in mijn ogen één van de beter voetballende ploegen van Nederland. Daarnaast hebben ze met Björn Vleminckx iemand in de spits staan waarbij zo ongeveer elke bal die hij aanraakt raak is".

Beide teams kunnen over een redelijk fitte selectie beschikken, Bosz moet het doen zonder Maertens en Vloet zonder de geschorsten Nuytinck, George en de geblesseerde Rens van Eijden. We gaan morgenavond zien of NEC zijn favorietenrol waar kan maken en of onze Belg zijn 17e er in gaat prikken. COME ON NEC!!!

 Totaal
  Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren DV DT
Thuis 35 19 5 11 68 47
Uit 37 12 9 16 60 71
Totaal 72 31 14 27 128 118
Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.