Met Vleminckx in de spits

"Mensen beweren dat het seizoen voorbij is en dat we alleen nog een beetje gaan uit voetballen. Dat is flauwekul", benadrukt NEC-trainer Wiljan Vloet tegenover Omroep Gelderland. "We kijken nog steeds naar boven, naar de ploegen waar we voetballend gezien ook tussen horen. Ik vind dat wij met iets moois bezig zijn. Ik geniet vaak als ik ons zie spelen", vindt Vloet. "We krijgen alleen relatief veel goals tegen, terwijl we niet eens veel kansen weggeven. Ons probleem is niet dat we te weinig krijgen, maar dat we te weinig pakken", zo stelt Vloet.

Het gonst momenteel ook van de geruchten over een mogelijke transfer van NEC- spits Björn Vleminckx. Buitenlandse media brengen hem in verband met Tottenham Hotspur en Lazio Roma, maar de Belg blijft er zelf heel rustig onder. "Ik lees het ook, maar ik ben er niet mee bezig. Als er niks concreet is, hoef ik er niks van te weten. Zolang het geruchten zijn, kan ik niet weg."

Vleminckx kan topscorer van Nederland worden dit seizoen. "Natuurlijk wil ik dat op mijn erelijst zetten, maar drie punten zijn nog altijd belangrijker. In België speel je als topscorer met een stier op je rug, van mij hoeft dat hier niet. Ik ga gewoon mezelf blijven met beide voeten op de grond." Zijn grootste criticaster Johan Derksen, de hoofdredacteur van Voetbal International, is de laatste tijd zowaar positief over de spits van NEC. "Goh ja, nu geeft hij toe. Maar als ik binnen vier, vijf weken niet scoor, dan komt hij vast terug met commentaar. Het is niet dat ik hem graag heb of niet graag heb. Het is gewoon een man met een eigen mening."

Tot en met 31 januari zou NEC nog spelers kwijt kunnen raken. Financieel zou dat welkom zijn voor NEC, maar sportief zeker niet. "Daarom hoop ik dat de directie standvastig is", zegt trainer Wiljan Vloet. "Als er iemand weggaat, moet dat dan wel een topbedrag opleveren." aldus Vloet. "Aan de andere kant is het fantastisch dat NEC op zo’n manier in de pers komt. Volgens onze technisch directeur Carlos Aalbers is er meer interesse dan ooit in onze spelers, niet alleen in Björn Vleminckx, Bram Nuytinck en Lasse Schöne. Maar ik heb het gevoel dat niemand hier echt weg wil."

Voorlopig doet iedereen nog mee, morgen tegen Heraclas. Toch zullen we iets anders beginnen dan tegen NAC Breda. Mark Otten vervangt de geschorste Bram Nuytinck in de basis. Niki Zimling is er weer bij na z’n schorsing. Dat lijkt ten koste te gaan van Lorenzo Davids. Thomas Chatelle staat waarschijnlijk weer in de basis. Leroy George is nog geschorst. Gabor Babos en Rens van Eijden zijn bijna terug van blessures, maar zij moeten eerst ritme opdoen in Jong NEC.

Vermoedelijke opstelling: Cillessen; Will, Otten, Zomer, Amieux; Chatelle, Sibum, Goossens, Zimling, Schöne; Vleminckx.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.