Vooruitblik: AZ-NEC

Op 19 december werd AZ-NEC afgelast wegens de winterse omstandigheden in Nederland. Inmiddels is de sneeuw alweer even verdwenen en moet het raar lopen wil er morgenavond in Alkmaar niet afgetrapt worden.

Als we iedereen moeten geloven heeft NEC een meer dan prima trainingskamp in Spanje achter de rug. De afgelopen week heeft onze correspondent ter plaatse, Sander ons met foto’s en verslagen op de hoogte gehouden (hier nogmaals dank voor!). Het enige ‘vuiltje aan de lucht’ bleek van één van onze wingers te komen: Leroy George. Wederom een tegenslag en zeer twijfelachtig of hij dit seizoen uberhaupt nog wel fit geraakt.

Onze andere winger Thomas Chatelle is wel weer helemaal terug, dus heeft Vloet er voorin weer een optie bij! Ook in het doel is er een ‘optie’ bij gekomen, Gabor Babos is terug van weggeweest en dus zal de komende weken de strijd los barsten! Morgenavond tegen AZ mag Vloet al beginnen met puzzelen, begint Chatelle bijvoorbeeld alweer in de basis?

De Alkmaarders zullen er ook op gebrand zijn om de 2e seizoenshelft goed te beginnen. Tel daarbij de behaalde resultaten in het verleden op en we weten al weer meer dan genoeg; het zal een pittig avondje in de kaasstad worden. Sinds AZ niet meer in ‘De Hout’ speelt, maar in het sponsornaam stadion langs de snelweg, scoren we daar nauwelijks meer. Gelukkig doorbrak Lorenzo Davids vorig seizoen die ban en wonnen we prompt met 0-1 in Alkmaar. Wat ook alweer 8 jaar geleden was, toentertijd (1-4) werd Neeskens nog naar de tribune gestuurd en scoorden Hesp, Wisgerhof en Govedarica (2x) de doelpunten. Zo lang geleden dus!

19-09-2009 AZ NEC 0-1
28-12-2008 AZ NEC 1-0
03-11-2007 AZ NEC 4-0
24-12-2006 AZ NEC 0-0

meer stats…

AZ heeft ook een goed trainingskamp achter de rug, in Belek werden Ankaragücü (2-1) en Metallurg Zaporizja (1-0) verslagen. Toch mist Verbeek morgenavond Pelle (herstellende van een infectie), Didulica (nekhernia) en de geschorsten Wernbloom en Moreno. Vloet zal het tegen AZ nog zonder George en Van Eijden moeten doen. Verder zal NEC op volle sterkte aantreden tegen de Alkmaarders. We gaan weer beginnen! COME ON NEC!!!

 Totaal
  Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren DV DT
Thuis 34 14 10 10 37 32
Uit 33 4 13 16 24 65
Totaal 67 18 23 26 61 97
Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.