Vloet heeft de puzzel compleet

NEC neemt het goede gevoel van het trainingskamp in Spanje mee en reist van­middag naar Alkmaar met een se­lectie die fitter is dan ooit. Alleen achter de namen van Gábor Ba­bos, Rens van Eijden en Joost Eber­gen staat nog een kruisje, zo meldt De Gelderlander. „Maar die sluiten donderdag aan. Dat zou betekenen dat we voor za­terdag tegen NAC iedereen fit heb­ben. Mits er tegen AZ natuurlijk niets gebeurt”, houdt Vloet een slagje om de arm.

,,Ik heb een selectie met achttien fitte spelers. Dat betekent keuzes maken, maar als trainer vind ik dat niet erg", zei Wiljan Vloet dinsdagmiddag na de laatste oefensessie. Het maakt zijn werk er leuker op. „Ik heb nu bankzitters die qua individuele kwaliteiten in de basis horen. Maar ik kies altijd voor een collec­tief met het beste rendement. Dan praat je over balans in je elftal. Speel je bijvoorbeeld met opko­mende backs, heeft dat weer conse­quenties voor andere posities. Met toenemende concurrentie wordt het een puzzel. Alles moet dan in elkaar passen.”

Al tijdens zijn wintersport vakantie studeerde Vloet op de vele tegendoelpunten die NEC incasseerde. „Ik zat met die knie. Toen de rest van het ge­zin ging skiën heb ik in drie dagen alles wat ik in mijn hoofd had zit­ten op papier gezet. Daarna heb ik alle wedstrijden van voor de win­terstop nog een keer gekeken. En toen zijn we aan de slag gegaan.”

Dat AZ met personele problemen kampt – trainer Gertjan Verbeek mist Holman, Pèlle, Moreno, Wernbloom en Jonathas -, houdt Vloet niet bezig. „Die selectie is breed genoeg. Vervelend is alleen dat je nu niet precies weet hoe ze spelen, maar wij gaan voor de drie punten.”

Zelf was hij er wel uit. De speelwijze die Vloet tot op heden hanteert kwam mede tot stand door blessures, maar met een fitte selectie is de oefenmeester niet van plan daar iets aan te veranderen. "Nu iedereen fit is, ga ik mijn speelwijze niet zomaar veranderen. Ook al is die door toeval en blessures ontstaan." De verwachting is dat NEC speelt in de formatie van voor de winterstop. Dus nog zonder Thomas Chatelle, Leroy George en Mark Otten.

Vermoedelijke opstelling: Cilles­sen; Will, Nuytinck, Zomer, Amieux; Schöne, Sibum, Zimling; Davids, Goos­sens, Vleminckx. 

Niet Jack van Hulten, maar Ruud Bossen zal de inhaalwedstrijd tegen AZ leiden. Bossen wordt geassisteerd door de heren Droste en Buijk. De heer Winter zal als vierde official spelen.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.